Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničanci viceprvaci države u šahu

Državna osnovnoškolska i srednjoškolska šahovska momčadska prvenstva održana su prošli tjedan u Poreču, a mladi koprivnički šahisti, članovi Šahovskih klubova Koprivnica i Podravka, na oba su natjecanja postali viceprvaci Hrvatske. 

Za Gimnaziju Fran Galović nastupili su: Matej Zadro, Jan Horčička, Eva Mihaljević, Ivano Miloš i Karlo List. U dramatičnom finišu nakon devet odigranih kola osvojili su drugo mjesto od ukupno 23 ekipe iz cijele Hrvatske, premda su nakon prvog dana i odigranih šest kola bili prvi i u najizglednijoj poziciji za osvajanje titule državnih prvaka.

Ključnu priliku za osvajanje prvog mjesta ispustili su u sedmom kolu protiv gimnazije iz Rijeke s kojom su, iako favorizirani, odigrali neriješeno. Voditelj ekipe bio je Ranko Gojković, profesor tjelesne i zdravstvene kulture.

Za Osnovnu školu Antun Nemčić Gostovinski igrali su: Petar Štefanec, Pavao Bunić, Petar Dimač, Grgur Zagrajski i Ivan Zagrajski.

Nakon devet odigranih kola osvojili su 14 meč bodova i odlično drugo mjesto od ukupno 24 ekipe. Voditeljica ekipe bila je Katarina Križić (školska pedagoginja). Učenici su imali posebnu čast da im medalje i pehare dodijeli velemajstor Alojzije Janković, hrvatski reprezentativac.

– Njihovom pojedinačnom i momčadskom uspjehu kroz godine kontinuiranog rada i natjecanja doprinijeli su treneri Hrvoje Matijević, Jurica Srbiš, Krunoslav Novosel i Matija Ostović – rekli su u ŠK-u Podravka.

FOTO: ŠK Podravka

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BERBA MEDALJA NA KUPU SV. NIKOLE U VARAŽDINU

Picokima pet, Koprivničancima četiri, jedna medalja KTC-u

rapsodija na gostovanju

Kakva razbijačina Rujevice! Slaven s četiri komada natrpao kandidata za naslov prvaka

SVI ĆE SIGURNO PRESELITI U PRVU ŽNL

Torčanci, Ždalčani i Herešinčani u borbi u kojoj neće biti gubitnika

one man show

FOTO Adriano Jagušić s četiri komada razbio Varaždin, klinci u Gorici ostali ‘kratkih rukava’

PRVA ŽNL VIŠE NIJE JAKA KAO NEKADA

Osvit i Starigrad pišu najljepše priče, a bitka za elitnu ligu bit će žestoka

GOTOVO 200 HRVAČICA IZ SEDAM ZEMALJA

Podravka na Zlatnoj kokici osvojila devet medalja i ekipno treće mjesto, Lari Blažeković dva zlata

Upišite pojam koji želite pretraživati