Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Prekrasna gesta

Koprivničanka Petra besplatno iscrtava obrve osobama oboljelima od raka

Prekrasnu gestu namijenjenu osobama oboljelima od malignih bolesti pokazala je ovih dana Koprivničanka Petra Šipuš, artistica za obrve.

Akcija #platiosmijehom tako je sa svjetske scene stigla i u Koprivnicu.

– Akcija će kod mene trajati dok radim ovaj posao, a podrazumijeva pružanje besplatnih usluga iscrtavanja obrva osobama koje su izgubile svoje obrve uslijed kemoterapije. Cilj je pružanje podrške i samopouzdanja osobama koje se suočavaju s izazovima tijekom borbe protiv raka – objasnila je Petra koja je na ideju o ovom tremtanu došla kao polaznica akademije za obrve iz Beograda gdje je akcija i nastala.

– Ideja nije moja, ali mi je jako drago da mogu to raditi i nakon jučerašnje objave mi se javilo dosta žena. Uslijed kemoterapija žene izgube i obrve, a ja im nove mogu raditi tek šest mjeseci nakon što su primile posljednju kemoterapiju. Neke za to nisu znale, ali sad se informiraju. U ovom sam poslu već četiri godine i obraćaju mi se za pomoć i žene koje nisu bolesne nego su im s godinama obrve otpale. Otpadanje dlačica vezano je uz hormonalne promjene u tijelu, probleme sa štitnjačom, dogodi se onima uslijed velikog stres poput smrtnog slučaja. Kad im napravim nove obrve to stvarno kao da je druga žena, pomlade ih i ljepše se osjećaju. Najdraže mi je kad mi se jave kasnije, znaju mi slati poruke s mora da se konačno kupaju normalno jer više ne moraju paziti, mogu roniti bez razmišljanja, ne moraju ih ocrtavati – veli Petra, inače ekonomistica koja je u ovom poslu završila sasvim slučajno, iz želje da malo korigira vlastite obrve.

– Na tretmanu na koji sam došla s prijateljicom sam se zainteresirala i gospođa koja je meni radila obrve me uvela u taj svijet. Nakon nekoliko razgovora odradila sam prvu edukaciju, pa drugu….uglavnom u tom poslu se stalno imaš o čemu dodatno educirati – kazala je na kraju.

Svi u potrebi Petru mogu kontaktirati na njenom facebook profilu Petra Brow studio.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POVLAČENJE IZ PRODAJE

Poznati trgovački lanac moli sve kupce ove popularne namirnice da se jave na prodajno mjesto

Izvještaj zavoda za zapošljavanje

Novi rekordni minimum ljudi u potrazi za poslom u našoj županiji

prometne nesreća s oziljeđeno osobom

Pijan bez vozačke zabio se u automobil, koji je sletio s ceste, ozlijeđen putnik


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati