Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivničke frizerke druže se i prijateljuju već pola stoljeća

Sve je počelo daleke 1973. godine u frizerskom salonu u koprivničkoj Robnoj kući i traje sve do danas. Naime, frizerke iz Koprivnice koje su nekad radile u frizerskom salonu u Izvorovoj Robnoj kući i u umirovljeničkim danima redovito se druže.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

One su ono što je isprva bilo  kolegijalnost s posla pretvorile u prijateljstvo, koje odolijeva vremenu i životnim promjenama koje ono nosi.  Posebno su ponosne na činjenicu da će njihovo prijateljstvo u idućoj godini doseći i jubilarnu, 50. obljetnicu. Najmlađa među njima, Bosiljka, ima 63 godine, a najstarija Danica 82, no te razlike u godinama nikad im nisu predstavljale bilo kakvu prepreku da se druže i izvan radnog vremena te nakon pronalaska novog posla ili odlaska u mirovinu nastave svoje prijateljstvo.

– Sve je krenulo 1973. godine i tad je frizerski salon u Robnoj kući bio najpopularniji u gradu. Tada u Koprivnici nije bilo puno frizera pa smo radile dvije smjene, a u smjeni nas je bilo po pet. To su nam bila zlatna vremena, a možemo reći da je tad bilo bolje raditi u državnoj tvrtki nego kod privatnika – pričaju nam koprivničke frizerke Danica, Mira, Slavica, Marija H., Majda, Darinka, Marija K., Jasna i Bosiljka.

Od samog upoznavanja na radnom mjestu, dodaju one, osjetile su neku povezanost pa bez obzira na obiteljske obveze i promjene posla nastavljale su se družiti. Sad u umirovljeničkim danima žive za zajedničke susrete koji, uz razglabanje o svakodnevici, ne mogu proći bez osvrtanja na dane mladosti.

– Sad nas naša druženja vraćaju u mlade nade i odmah se osjećamo bolje. Redovito se nalazimo jedanput mjesečno i sve živimo za ta druženja. Tjedan dana prije druženja vlada euforija, a tjedan dana nakon susreta još smo pod pozitivnim dojmovima i to nas nosi i u ovoj trećoj životnoj dobi. Nekad nas je vezao frizerski salon, a sad druženja uz kavu – zaključila je Majda.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI