Nastavnice koprivničke Obrtničke škole Grozdana Bohorč te Blaženka Pianec bile su nedavno na dvotjednom stručnom usavršavanju u sklopu Erasmus+ projekta u francuskoj partnerskoj školi u Severmontu.
Tijekom usavršavanja nastavnice su dobile saznanja o novim tehnologijama u pripremi hrane, ali i novim metodama izvođenja nastave. Sudjelovale su u nastavi zajedno s francuskim učenicima te su izrađivale tradicionalna francuska jela i proizvode kao što su baguette i brioche, ali i pekle svjetski poznate francuske slastice. Posjetile su čokolateriju i uživale u čokoladnim delicijama koje su pripremali učenici koji su završili školu domaćina.
-Tijekom mobilnosti nastavnice su predstavile našu školu i Koprivnicu te međusobno izmijenile iskustva i kontakte s kolegicama iz inozemstva radi nastavka suradnje. Nakon povratka s mobilnosti nastavnice će usvojene ishode učenja implementirati u svoju nastavu, prenijeti ih učenicima i kolegama iz struke te kolektivu – poručili su iz Obrtničke škole Koprivnica.