Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički branitelji u Neumu

Na poziv općine Neum, delegacija Udruge branitelja Klub 61. Lad PZO Koprivnica sudjelovala je prošli tjedan na obilježavanju 30. obljetnice bitke za Stolove i svetkovine Kraljice mira u Hrasnom. Svečano obilježavanje počelo je prigodnim govorima ratnih zapovjednika, načelnika općine Neum Dragana Jurkovića te polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen-obilježja  poginulim braniteljima na Stolovima. Potom je u svetištu Kraljice mira u Hrasnom služena sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje koji su dali svoje živote za obranu ovih hrvatskih prostora.   

Bitka za Stolove jedna je od važnijih bitaka Južnog bojišta, kojom su propali planovi agresora o osvajanju krajnjeg juga Hercegovine i Dalmacije u kontekstu Domovinskog rata, a u kojoj su sudjelovali i Koprivničanci. Na Stolovima je obranjen Neum i neumsko zaleđe, ali i jug Dalmacije, trojstvo Dubrovnika, doline Neretve i otoka.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Radovi u podravskom mjestu

Ovaj se poštanski ured privremeno zatvara

radovi vrijedni 80 tisuća eura

Obnavlja se 820 metara ceste koja spaja dvije županije

U SKLOPU LJETA NA ZRINSKOM

Belupo predstavlja nove B.Fit shakeove, dijele se savjeti o zdravlju


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati