Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički direktor izdao 8300 lažnih dozvola, na njima zaradio 1,6 milijuna kuna

Kako doznajemo, Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (62) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave.

-Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 62-godišnjak od ožujka 2015. godine do listopada 2019. godine kao direktor trgovačkog društva iz Koprivnice napravio kaznena djela – navode tužitelji i otkrivaju:

-Iako njegovo društvo nije bilo ovlašteno za osposobljavanje pojedinih fizičkih osoba za rukovanje poljoprivrednim strojevima i alatima te osposobljavanje za rad na siguran način, već je isključivo bilo ovlašteno za osposobljavanje fizičkih osoba zaposlenih kod poslodavaca unutar radnog procesa; na području šest županija u Republici Hrvatskoj neovlašteno je organizirao, provodio i naplaćivao tečajeve osposobljavanja za rad motornom pilom, kombajnom, traktorom i trimerom, za osobe izvan radnog procesa koje nisu bile zaposlene kod poslodavaca – doznajemo.

Osnovano se sumnja da je potom u propisane obrasce neistinito upisivao da je provodio praktični dio tečaja, iako je provodio samo teorijski dio, a praktično osposobljavanje uopće nije provodio.

-Osnovano se sumnja i da je polaznicima tečaja neovlašteno izdavao uvjerenja i iskaznice o osposobljenosti radnika za rad na siguran način, kao i da je opisanim postupanjem izdao 8357 uvjerenja fizičkim osobama čije osposobljavanje nije bio ovlašten provoditi te da je time ostvario nepripadnu imovinsku korist veću od 1.600.000 kuna – dodaju u ŽDO.

FOTO Ilustracija

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI