Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički HGSS spasio paraglajdera koji je zapeo na 10 metara visine

Kako doznajemo, prije nekoliko se dana dogodila nesreća nedaleko Kalnika u kojoj su još jednom uspješni bili članovi našeg HGSS-a i spasili jednu osobu! Paraglajder koji je 24. rujna zapeo na stablu u mjestu Obrež Kalnički pomoć je tražio od Županijskog centra 112 Koprivnica, a oni su o nesreći informirali HGSS Stanicu Koprivnica u 14:21.

-Na teren izlazi šest spašavatelja koji su upućeni na lokaciju dobivenu lociranjem pozivatelja prilikom poziva na broj 112. Dolaskom na lokaciju odmah uočavaju krilo u krošnji stabla te unesrećenog na desetak metara visine od tla. Uz pomoć “penjača”, spašavatelj se penje na stablo, izrađuje sidrište pa se unesrećenog spušta na tlo – kažu iz HGSS-a.

Nesretni paraglajder dobio je lakše tjelesne ozljede te je preventivno upućen na hitnu pomoć u pratnji policije. U akciji je došla do izražaja suradnja HGSS-a i Županijskog centra 112, a brzoj reakciji uvelike je pomogla i točna lokacija dobivena lociranjem mobilnog telefona.

FOTO HGSS Koprivnica

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI