Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Koprivnički vijećnici raspravljali o sigurnosti u gradu, aglomeraciji, novoj školi, proračunu

Danas poslijepodne održana je sjednica koprivničkog Gradskog vijeća. Kao i obično, vijećnici su na početku od gradonačelnika Mišela Jakšića zatražili odgovore na brojna pitanja. HSS-ovu vijećnicu Vesnu Peršić Kovač zanimalo je kada će se popraviti pješačko-biciklističke staze poLenišću, na što joj je čelni čovjek Koprivnice odgovorio kako se u gradu obavljaju radovi u sklopu aglomeracije, ali nakon njih doći će red i na rješavanje problema na koji je upozorila.

Mladen Fajdetić iz HDZ-a pitao je hoće li Glas Podravine ostati bez određenog iznosa novca kojeg je trebao dobiti na državnoj razini, a s obzirom da je radio postaja koja je djelovala u sklopu tvrtke, nedavno ostala bez koncesije. Gradonačelnik je podsjetio da je Koprivnica samo 30 postotni suvlasnik Glasa Podravine te kao takav ne može znati što će se dogoditi, ali i napomenuo da će ga Grad u skladu s mogućnostima podržavati, jer riječ je o medijskoj kući s dugom tradicijom. Kristinku Mikulić iz SDP-a zanimalo je hoće li se u sklopu obnove pruge i izgradnje njezina drugog kolosijeka, postaviti zvukobrani kao u nekim drugim hrvatskim gradovima. Gradonačelnik Jakšić je podsjetio kako taj projekt nije gradski, ali da je Grad već dao određene prijedloge, a dat će ih još, pa će se vidjeti koji će biti prihvaćeni.

Davor Milaković iz Domovinskog pokreta bio je mišljenja da bi se trebala obići i provjeriti situacija u gradskim skloništima, jer nitko ne može tvrditi da se rat iz Ukrajine neće proširiti i na druge europske države, pa bi po njegovu mišljenju Civilna zaštita građanima trebala održati predavanje o načinima korištenja mjesta u koja bi se sklanjali u slučaju ratne opasnosti. Koprivnički čelni čovjek odgovorio je kako apsolutno nema ništa protiv takvog predavanja. I SDP-ova Ksenija Kraljic-Babić imala je pitanje vezano uz Glas Podravine. Zanimalo ju je dopušta li gradski urbanistički plan izgradnju hotela na lokaciji njegove nekadašnje poslovne zgrade u Gupčevoj ulici koju je nedavno zajedno sa zemljištem kupila jedna privatna tvrtka iz Čakovca. Jakšić je odgovorio kako su novi vlasnici ti koji moraju voditi brigu o tome što se negdje smije ili ne smije te dodao kako je u izradi novi Urbanistički plan grada i svi mogu dati svoje primjedbe na njega, no to apsolutno prepušta stručnjacima, napominjući da politici u tome nema mjesta.

Vijećnika Sašu Cestara iz HDZ-a zanimalo je kada će projekt aglomeracije doći do Trga kralja Tomislava te hoće li se usput popraviti i nogostupi? Također ga brine hoće li se napokon građani i imovina zaštititi od velikog broja vrana. Gradonačelnik je kazao da će aglomeracijski radovi trajati do kraja 2023. godine, a kada će točno doći red na navedeni trg, odgovorit će mu pismeno, nakon što i sam obavi uvid u plan i raspored poslova. No problemima s vranama, rekao je, ipak se nazire kraj. Naime, Koprivnica je, zbog velikog broja pritužbi građana, dobila odobrenje Ministarstva poljoprivrede da se pokuša stati na kraj tim pticama. Način na koji će to biti napravljeno, nije precizirao, no odobrenje je bilo nužno jer su vrane u Hrvatskoj zaštićena vrsta.

Najmlađi koprivnički vijećnik, Timon Fabijanec iz SDP-a prenio je pitanje koprivničkih maturanata, a to je hoće li ove godine, nakon korona pauze, biti Norijade? Jakšić mu je kazao kako će odluku o tome hoće li se i gdje održati, donijeti škole. Vijećnica Mihaela Lončarek također iz SDP-a podsjetila je kako su u posljednje vrijeme česte prometne nesreće na cestama prema Draganovcu i Štaglincu, pa je zanima hoće li se i kada tu izgraditi pješačke i biciklističke staze. Prvi čovjek Koprivnice odgovorio je kako je staza projektirana, ali grad u tu investiciju ne može ići sam, jer su i cesta i pruga državne.

Pitanje je imala još jedna SDP-ova vijećnica, a ujedno i potpredsjednica Gradskog vijeća Maja Marković, a ono je bilo vezano uz novu Osnovnu školu na Podolicama. Gradonačelnika je pitala hoće li u njoj biti novih radnih mjesta? Odgovorio joj je kako će nastavni kadar u najvećoj mjeri biti preraspoređen iz postojeće škole, ali određeni broj tehničkog i administrativnog osoblja bit će novozaposlen. Za pitanja vezana uz tu školu, svi zainteresirani vijećnici, mogu se, kazao je, obratiti privremenoj ravnateljici Idi Bakrač koja je također bila na sjednici.

Riječi je bilo i o stanju sigurnosti u Koprivnici, radu Gradskog društva Crvenog križa, Zajednici športskih udruga Grada Koprivnice i gradskoj Zajednici tehničke kulture. Većinom glasova usvojeni su i izmjena i dopuna Proračuna Grada Koprivnice za 2022. godinu te Projekcije za 2023. i 2024. godinu. Izglasan je i prijedlog mreže osnovnih škola na području Grada napravljene prema planovima uspostavljanja jednosmjenske nastave..

Foto: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

Sudarila se dva teretna vozila na Podravskoj magistrali. Jedna osoba ozlijeđena

U POVODU DANA PLANETA ZEMLJE

FOTO/VIDEO U Koprivnici posađena najveća šuma hrane u Hrvatskoj

PODRAVSKI NA MJESTU DOGAĐAJA

UPRAVO Kombi naletio na srnu, uginula je

obavijest za potrošače

U popularnom voću iz Libije otkrivena tvar opasna po zdravlje

nastupile na 27. državnom prvenstvu u Krapini

Koprivnica ima zlatne djevojke, mažoretkinje ponovo rasturile u nastupu s pomponima

SPREMA SE DVODNEVNA FEŠTA

Večer uoči Praznika rada dobro ćemo se zagrijati, stižu nam tamburaši u kožnim jaknama


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati