Koren: Više nećemo financirati Picokijadu, hoće li HTZ i Ministarstvo, vidjet ćemo…

Odluka đurđevačkog gradonačelnika Hrvoja Jančija da ne pozove župana Darka Korena, pa i naše podravsko-prigorske zastupnike Darka Sobotu i Mišela Jakšića, ujedno i gradonačelnika Koprivnice, na ovogodišnju Picokijadu – mogla bi ovu manifestaciju koštati i do 230.000 kuna!

Naime, župan Darko Koren danas je nedvojbeno na konferenciji za medije izjavio kako je ta odluka skandalozna, svojevrsni presedan te da su između ostalog prekršene i ugovorne obaveze.

-Picokijada konkurira za sredstva Ministarstva i Hrvatske turističke zajednice, a to se moglo provesti formalno samo preko naše županijske Turističke zajednice. Mislim da se upravo danas dodjeljuju sredstva koja nisu mala, za ovakve manifestacije i do 200.000 kuna. Također, Županija sufinancira Picokijadu s 30.000 kuna – no, više sigurno ne – izjavio je župan Koren, pojasnivši kako prema međusobnim ugovorima čak imaju obavezu pozivanja na Picokijadu, a to nisu učinili i time je ugovor prekršen.

Hrvoje Janči i Darko Koren

-Ako je ugovor prekršen onda ni mi više nemamo obvezu nastaviti financiranje. Što će biti s financiranjem od strane HTZ, vidjet ćemo – potvrdio je Koren.

-Meni to nije normalno. Svi znate da iza toga stoji politika. Beznadan slušaj postizbornog PTSP-a koji još uvijek traje i politički džihad prema nama. To nikome ne koristi. Pružao sam ruku, želio da prestanemo s ovim, no oni inzistiraju na konfliktu. No, ako me netko ugrize za ruku, znam i ja odgovoriti. Izgleda da više nema prostora za poboljšanje naših odnosa. Pa to nije privatna manifestacija nego javna, a mi privatne manifestacije nećemo financirati – kazao je župan.

FOTO Arhiva

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI