Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
STABLA STVARAJU PROBLEME

Korijenje stabala stalno uništava nogostup

Stanarima Ulice Dubovec u Koprivnici velike probleme stvaraju stabla posađena uz nogostup. Zbog stabala, kažu oni, staza je puna uzdignuća pa pješaci moraju dobro paziti na svaki korak.

– Korijenje stabala počelo se širiti ispod samog nogostupa pa je staza puna uzdignuća, a na pojedinim mjestima ima i pukotina. Moramo dobro paziti kuda hodamo, a uzdignuća su posebna opasnost za starije stanovnike, kao i za roditelje koji s dječjim kolicima prolaze nogostupom – žale se stanovnici Ulice Dubovec.

I same krošnje stabala, dodaju oni, počele su se nekontrolirano širiti pa se zna dogoditi da grane padaju po cesti.

– Stabla su stara i kad su se sadila, nitko nije obraćao pozornost da bi u dogledno vrijeme drvored mogao stvarati probleme. Upozorili smo gradsku upravu na to što se događa u našoj ulici, ali još ništa nije učinjeno kako bi se stabla koja uništavaju nogostup srušila te orezale grane koje vise iznad ceste. Pitanje je vremena kad će netko pasti i polomiti se zbog nastalih uzdignuća – kažu stanari Ulice Dubovec.

U gradskoj upravi ističu kako u Ulici Dubovec kreću radovi na obnovi podzemne komunalne infrastrukture u sklopu projekta aglomeracije pa će se paralelno s njima riješiti problem sa stablima. – Prilikom prokopavanja u sklopu projekta aglomeracije, koji obuhvaća i Ulicu Dubocvec, utvrdit će se koja stabla stvaraju štetu na nogostupu i ona će biti srušena – dodali su u gradskoj upravi.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI