Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Košnja trave i vrane – rak rane

Piše Vladek Antolaš Mastermind

Sve kreče od kuće pa tak i nevolje za ovaj tekst. Dobim vam ja špota zakaj neje trava na vulice pred kućom pokošena.  Pa, reko, to je gradsko i za to Grad brine.

Sad ja malo idem glet van na vulicu i fala bogu nesem jedini koji neje pokosil ovu travu mal ne do koljena ispred kuće na gradskom. Sad je uslijedila rasprava pak zakaj ipak ne pokosim. Jedan od razloga je taj da mi se veđa i vu dvoru kositi, a kamoli na vulice, drugi pak razlog je taj jer se Grad obvezal dok je došla  nova vlast da budu pred svakom kućom kosili, a treči je razlog opet da redovito plaćamo komunalnu naknadu pa barem onda za te novce nek malo se uredi i tih osam kvadrata pred kućom.

Sad zakaj neje naša ulica pokošena sami bog zna. Možda nema ko da kosi ili se nezna čija je ovo livada i čija je ovo trava ? Možda je malo novaca u proračunu za takve stvari pa ako je malo koscov i  nema love da se nove snage uposle?

Ako nema love, možda se komunalna naknada ne skuplja dovoljno, možda je preniska? Možda opet postoje dva nivoa sabiranja komunalne naknade kao nekad pa podobni i blizu vlasti ne plačaju? Ovo pišem jer navodno za prošle vlasti mnogi nisu ni bili u registru. Bilo bi zgodno danas objaviti javno tko sve ne plača komunalnu. Mi koji ju plaćamo mi je plaćamo iz ljubavi prema svome gradu.

Dobro, ako nije do komunalne naknade, možda se onda novci troše na nepotrebne gorične rotore i megaprojekte na štetu osnovnog komunalnog zadatka jednog grada. Ako nije ni to, onda se možda ne treba samo na izborima obećavati i kazati z onim stvarima koje se nemru ispuniti.

Za cestare vele da ih sneg iznenadi, a ovima trava prenaglo raste.

Tak zgleda da su nam košnja trave i vrane večne rak rane.

Ja sad nabadam i potičem tebe dragi moj čitaoče da sam dohvatiš odgovor. Pitaj nekog, netko sigurno zna. Ne nudim ja valjda odgovore, ja samo popitavam.

Stvarno je sve po centru prezasrano od vrana i to se ne vidi i ne sme se o tome pripovedati dok se na drugoj strani upire prstom u tuđe dvore. Naime, zapelo mi je za oko da je jedna naša županijska vijećnica dizala veliku prašinu o blatu na cesti u Križevcima, a u isto vreme nišče neje videl prašinu kod nas dok se „Zadruga“ rušila, a bilo je prašine po dva prsta na autima i u okolnim kućama. Tak nitko valjda ne vidi ni vranska govna razasuta po centru ni nepokošene ulice na vreme jer je lakše gledati u tuđi dvor.

Često mi vele da zakaj pišem tak „crne“ stvari o Đurđevcu, a ja velim da pišem istinu koja zanima male ljude. Ima dost onih koji pišu i fale vlast tak dobro da bi im trebalo javno priznaje dati. Nemojte misliti da ja ne vidim da Đurđevac raste i cveta ko nikad do sad, al meni je samo šteta da to sve ptičice pokake i trava zaraste.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati