Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Tko je onda ukrao novac, i to nekoliko tisuća eura, te dokumente, a između ostalog i račune za nastale troškove u vlasništvu nogometnog kluba Radnički Hrženica, nedaleko Ludbrega? Policija još istražuje slučaj jer nije izvijestila da je pronašla krivca, a kako su ranije ovog mjeseca izvijestili iz PU Varaždinske, blagajnik tog kluba izvijestio je da je iz njegove kuće nestao novac i dokumenti.

– Između 3. i 9. veljače iz njegove je kuće otuđen registrator s dokumentacijom i iznosom od nekoliko tisuća eura u vlasništvu sportskog kluba – izvijestili su iz PP Ludbreg te dodali da policajci poduzimaju radnje u cilju otkrivanja počinitelja ovog kaznenog djela.

Vezano uz ovaj slučaj događalo se još mnogo toga u kući blagajnika Ivice Grgeka, a o tim smo događajima u dva navrata pisali u Podravskom listu. Naime, tog je vikenda Ivičina bivša nevjenčana supruga Mirela Vidović došla u kuću Ivice Grgeka, gdje je i ona živjela prije raspada njihove veze. Došla je u vrijeme kada je Ivica bio u Zagrebu iz razloga, kako nam je kazala, da izbjegne tenzije i nesporazume. Kazala nam je da je došla po svoje osnovne stvari, ali i uređaja i aparate, budući da ima obrt za čišćenje. Tada ja navodno došlo do incidenta u kojem je ozlijeđena Ivičina majka Mara Grgek, koja nam je ispričala da je na nju naletio vozač kombija koji je upravljalo istim kad je izlazio iz njenog dvorišta, a Mara Grgek tada je pokušala spriječiti odvoženje stvari.

Kasnije nam se u redakciju javila i Mirela Vidović, koja je objasnila da su stvari koje je uzela u njezinom vlasništvu te da su joj potrebne za obavljanje radova čišćenja jer joj je to jedini izvor zarade. Također je navela da su Grgekovi ovaj slučaj prijavili policiji, ali da je prijava odbačena nakon liječničkog pregleda te da do naleta nije došlo. Također je tvrdila kako su upravo ona i njezini pomagači doživjeli neugodnosti od strane člana Ivičine obitelji. Nakon toga nam se opet javio Ivica, koji nam je pokazivao poruke i dio dopisivanja njegove bivše supruge s jednom vlasnicom obrta za čišćenja, u kojem one dogovaraju prodaju uređaja za čišćenje, što pak aludira da Mirelini navod nisu bili istiniti. Sve je to nevažno i stvar je privatnog prijepora, a Ivica se ima pravo ljutiti na svoju bivšu suprugu kako i ona ima pravo prodati uređaje u njezinom vlasništvu. Doduše, sve se to dogodilo u vremenskom periodu kada je iz kuće Ivice Grgeka nestao novac, i to javni novac, jer nogometni klub Radnički iz Hrženice je udruga građana koja se dijelom financira iz općinskog proračuna. Također su nestali i računi kojima se pravda trošenje klupskog novca.

– Koliko znamo, policija još istražuje slučaj te nemamo što više dodati, mogu samo reći da je klub na ovaj način pretrpio ogromnu štetu. Svaki euro nam je dragocjen, a kada ostanete bez nekoliko tisuća eura, možete si misliti kakav je to udarac. Također su nestali i računi, a mi moramo pravdati troškove, posebice općini – navela je Marina Štimac, predsjednica kluba koja usko surađuje sa svojim blagajnikom.

Ono što je, kako smo kazali, znakovito je da su novac i dokumenti nestali baš u vrijeme ovih turbulentnih događaja u kući Grgekovih. Jedna je mogućnost da se ovdje radi o slučajnosti pa je lopov baš pogodio opljačkati Ivicu Grgeka, baš u vrijeme kad je njegova bivša supruga iznosila stvari iz njegove kuće, a pritom uzevši samo klupski novac i dokumente i ništa drugo. Druga mogućnost je da je lopov iskoristio gužvu znajući što se događa. Treća je mogućnost da se ovdje radi o sasvim nečem drugom, a to ipak ostavljamo policiji da utvrdi.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NESRETNI DOGAĐAJ U GLOGOVCU

Tragedija u Podravini: Žena pala s bicikla i preminula

Podravski na mjestu događaja

Upravo: Vatrogasci i policija na terenu, curi plin?

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Štagalj i štala izgorjeli do temelja. Očevid u tijeku

VREMENSKA PROGNOZA

DHMZ izdao posebno upozorenje: “Nakon ljeta u proljeću, sutra stiže pravi obrat…”

totalna dominacija

“Kanta” se vraća kući! Podravka mjesec dana prije kraja sezone potvrdila naslov prvakinja

podravski na mjestu događaja

FOTO Autom sletio s državne ceste i “pokupio” tablu


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati