Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kreće gradnja brze ceste prema Koprivnici, 7 km gotovo tijekom 2025.

Hrvatske ceste, investitor radova na gradnji dvotračne dionice brze ceste u dužini sedam kilometara, od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, dobile su „zeleno svjetlo“ od države i odlučile su dati potrebnu garanciju za početak radova izvođaču, najvećoj domaćoj kompaniji Kamgradu.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Kamgrad je još lani trebao početi s radovima, nakon otezanja s uvođenjem u radove, što je bila posljedica višestrukih poništenja natječaja za nadzor radova koje su objavljivale upravo Hrvatske ceste. Da do toga nije došlo, da su u HC proveli natječaj u skladu sa zakonom, Kamgrad bi bio uveden u radove na vrijeme, već godinu dana bi se radilo, a posao bi koštao najavljenih 280 milijuna kuna. Kako se odugovlačilo sa žalbama na natječaje, prolazili su mjeseci, a u međuvremenu su podivljale cijene radova i sirovina u građevinskom sektoru.

Troškovi su Kamgradu narasli „debelo“ iznad propisanih 10 posto što je dovoljno da bez sankcija odustanu od posla. No, u Kamgradu su željeli i dalje odraditi posao koji su dobili na natječaju, no bez financijskog rizika za njihovo poslovanje. Međutim, u Hrvatskim cestama, sve do proteklog tjedna nisu mogli dati garanciju na troškove i potpisati aneks ugovora. Predviđa se kako bi zbog svega ti radovi sada mogli koštati i do 400 milijuna kuna.

Iz Hrvatskih su cesta priopćili kako više nema zapreke početku radova, te da će Kamgrad tijekom rujna biti uveden u posao. Podsjetimo, rok za završetak ove sedam kilometara duge dionice je 30 mjeseci, što znači da bi ona, ako ne bude nepredviđenih problema, mogla biti dovršena na proljeće 2025. Vrlo će vjerojatno ta dionica i ostati u rangu dvotračne brze ceste, a ne četverotračne jer se izrađuje projektna dokumentacija i počinju rješavati imovinsko-pravni odnosi za njen nastavak prema Koprivnici. Također, u dvije trake.

Prvi radovi na autocesti od Gradeca do Križevaca najavljeni su još prije 14 godina za vrijeme Vlade Ive Sanadera, a otvorena je tek 2016., „poludionica“ do Kloštra bit će gotova tek 2025., a ona do Koprivnice ovom dinamikom sigurno ne prije 2030. Gradnju ostale dvije trake od Koprivnice do Kloštra Vojakovačkog iluzorno je očekivati. 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NOVI PODACI O BDP-U PO STANOVNIKU OTKRILI BOLNU ISTINU

Hrvatska se razvija duplo brže od naše županije. Gdje smo zapeli?

U TEŠKOJ PROMETNOJ NESREĆI OZLIJEĐENE DVIJE OSOBE

FOTO/VIDEO: Mladi vozač kombija izazvao težak frontalni sudar Audija i Škode

DINO, MARIO I GORdan OTKRILI SU NAM DETALJE

VIDEO Na zgradi HEP-a sutra će osvanuti impresivan grafit

DOJAVA O POŽARU U TRGOVAČKOM CENTRU

UPRAVO Panika u Eurospinu

TEŠKA PROMETNA NESREĆA U KLOŠTRU PODRAVSKOM

FOTO/VIDEO: Mladi se vozač (19) Golfom zakucao u drvenu banderu. Prizor je šokantan

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati