Kreću obnova nadvožnjaka i gradnja rotora, zatvaranje prometa još moguće!

Iz gradske su uprave još lani, kad je bilo poznato da su osigurana sredstva za dva velika prometna projekta – obnovu nadvožnjaka na obilaznici i gradnju rotora – poručili vozačima da će morati biti strpljivi. Čini se kako je stiglo i to vrijeme kad će skretanje na obilaznicu biti otežano, možda čak i zatvoreno, a promet se preusmjeravati obilazno.

Ova je tema objavljena danas u tiskanom izdanju Podravskog lista…

U gradskoj upravi doznajemo kako traje javna nabava za prvu fazu čiji su investitor Hrvatske ceste, a to je obnova nadvožnjaka iznad željezničke pruge, od državne ceste DC-41 prema obilaznici. Za vrijeme radova moći će se ulaziti u grad, no moguće je da neće biti moguće skretati prema južnoj obilaznici.

Pročelnik za gradnju Tomislav Golubić kazao nam je kako je prva opcija bila zatvaranje nadvožnjaka na čak tri mjeseca.

– Komunicirali smo s HC-om i to je bilo apsolutno neprihvatljivo. Najnovije su informacije da su investitori provjeravali statiku i alternativne režime rada i čini se kako će biti moguće otvoriti promet jednim kolnikom kad su radovi na drugom. Naravno, to je u idealnoj situaciji, ako se nešto prilikom radova ne promijeni – navodi Golubić koji vjeruje da Hrvatske ceste neće zatvarati ulaz u grad iz smjera Križevaca prilikom gradnje rotora.

– Očekujemo kako će režim biti sličan kao i kad su radili kružni tok na Radićevoj, da će se moći prometovati uz regulaciju – navodi pročelnik.

Golubić kaže kako očekuje da bi ti radovi mogli krenuti na ljeto, a paralelno s radovima ide i javna nabava za gradnju velikog rotora na spoju Križevačke s nadvožnjakom. Ti bi radovi mogli krenuti u zimskim mjesecima, a cijeli projekt gotov na proljeće. Isprva se smatralo kako će, kad krenu ti radovi, taj ulaz u Koprivnicu jedno vrijeme biti zatvoren. Alternativni smjer, kao moguće i kod gradnje nadvožnjaka, za sve one koji dolaze iz smjera Križevaca i obratno bit će potez Reka – Starigrad – južna obilaznica.   

Unatoč rastu cijena, posebno u građevinskom sektoru, ovi projekti s obzirom na ishođene dozvole nisu dovedeni u pitanje. HC su ih planirale za ovu godinu, za nadvožnjak 3,3 milijuna, a za rotor 5,5 milijuna kuna. No, čini se kako će investitori morati korigirati ove iznose s obzirom na to da su oni određeni još prošle godine, a u međuvremenu su cijene sirovina „podivljale“.

FOTO Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI