Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kreću obnova nadvožnjaka i gradnja rotora, zatvaranje prometa još moguće!

Iz gradske su uprave još lani, kad je bilo poznato da su osigurana sredstva za dva velika prometna projekta – obnovu nadvožnjaka na obilaznici i gradnju rotora – poručili vozačima da će morati biti strpljivi. Čini se kako je stiglo i to vrijeme kad će skretanje na obilaznicu biti otežano, možda čak i zatvoreno, a promet se preusmjeravati obilazno.

Ova je tema objavljena danas u tiskanom izdanju Podravskog lista…

U gradskoj upravi doznajemo kako traje javna nabava za prvu fazu čiji su investitor Hrvatske ceste, a to je obnova nadvožnjaka iznad željezničke pruge, od državne ceste DC-41 prema obilaznici. Za vrijeme radova moći će se ulaziti u grad, no moguće je da neće biti moguće skretati prema južnoj obilaznici.

Pročelnik za gradnju Tomislav Golubić kazao nam je kako je prva opcija bila zatvaranje nadvožnjaka na čak tri mjeseca.

– Komunicirali smo s HC-om i to je bilo apsolutno neprihvatljivo. Najnovije su informacije da su investitori provjeravali statiku i alternativne režime rada i čini se kako će biti moguće otvoriti promet jednim kolnikom kad su radovi na drugom. Naravno, to je u idealnoj situaciji, ako se nešto prilikom radova ne promijeni – navodi Golubić koji vjeruje da Hrvatske ceste neće zatvarati ulaz u grad iz smjera Križevaca prilikom gradnje rotora.

– Očekujemo kako će režim biti sličan kao i kad su radili kružni tok na Radićevoj, da će se moći prometovati uz regulaciju – navodi pročelnik.

Golubić kaže kako očekuje da bi ti radovi mogli krenuti na ljeto, a paralelno s radovima ide i javna nabava za gradnju velikog rotora na spoju Križevačke s nadvožnjakom. Ti bi radovi mogli krenuti u zimskim mjesecima, a cijeli projekt gotov na proljeće. Isprva se smatralo kako će, kad krenu ti radovi, taj ulaz u Koprivnicu jedno vrijeme biti zatvoren. Alternativni smjer, kao moguće i kod gradnje nadvožnjaka, za sve one koji dolaze iz smjera Križevaca i obratno bit će potez Reka – Starigrad – južna obilaznica.   

Unatoč rastu cijena, posebno u građevinskom sektoru, ovi projekti s obzirom na ishođene dozvole nisu dovedeni u pitanje. HC su ih planirale za ovu godinu, za nadvožnjak 3,3 milijuna, a za rotor 5,5 milijuna kuna. No, čini se kako će investitori morati korigirati ove iznose s obzirom na to da su oni određeni još prošle godine, a u međuvremenu su cijene sirovina „podivljale“.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

POVEĆANA POTRAŽNJA I RAZLOZI POVEZANI S PROIZVODNJOM

Velika farmaceutska tvrtka prijavila nestašicu tri lijeka

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati