Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Krenuli na posao pa vrijeđao partnericu u autu da je “retardirana” pa molio sud da bude blag

Pristajem na uvjetan zatvor samo da ne moram platiti bilo kakvu novčanu kaznu – ovakvim se riječima branio jedan 45-godišnjak sa šireg đurđevačkog područja policiji nakon što su ga priveli zbog nasilja u obitelji. Na kraju je dobio deset dana zatvora, ali uvjetno na šest mjeseci, i kako je molio, samo troškove sudskog postupka od 100 kuna.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Naime, sredinom ožujka ove godine nasilnički se ponašao u obitelji.

– Oko 5,30 sati u osobnom automobilu VW polo, na putu između Novog Virja i Đurđevca, psihički je uznemiravao svoju nevjenčanu suprugu Marinu. Govorio joj je: “Govno, ti si retardirana, nemaš mozga”, a potom i tjelesno tako da ju je jednom rukom povukao za kosu – navodi se u presudi i dodaje da tu nije stao.

Istog dana oko 10.30 sati u Đurđevcu, na Trgu Sv. Jurja u hotelu Picok, ponovno ju je psihički uznemiravao. Opet joj je rekao: “Ti si govno, ti si nezahvalna, nemaš mozga”, piše u presudi Općinskog suda.

Okrivljeni se, baš kao i oštećena, nisu pojavili na glavnom ročištu pa su čitani njihovi iskazi koje su dali policiji nakon prijave.

– Je, krenuli smo zajedno osobnim automobilom na posao. Putem između mene i nje nije bilo nikakve svađe, niti sam je fizički napadao. Oko 10.30 sati susreli smo se u hotelu, u hodniku, kojom prilikom mi je ona rekla da je došla nekakva inspekcija i tražila je cigaretu. Dao sam joj cigaretu i ona je otišla van – pričao je kasnije osuđeni nasilnik i opet kazao kako nije bilo nikakve svađe.

– Zvao sam je kasnije na mobitel, ali se ona nije javljala – dodao je.

Ona je pak na sudu potvrdila da ju je vrijeđao u vožnji i ponovila sve uvrede koje joj je izrekao.

– Uzimajući u obzir sve okolnosti počinjenja prekršaja, te činjenicu da do sada nije bio osuđen zbog istovjetnog prekršaja, okrivljenom je za počinjeni prekršaj izrečena kazna zatvora u trajanju od deset dana na koju je primijenjena uvjetna osuda s rokom kušnje od šest mjeseci. Po ocjeni suda ovakvom sankcijom, kao prijetnjom mogućeg izricanja bezuvjetnog zatvora u slučaju ponavljanja prekršaja, bit će postignut dovoljan utjecaj na okrivljenog da se ubuduće suzdrži od činjenja sličnih prekršaja – smatra sud u ovoj nepravomoćnoj presudi na koju se okrivljeni može žaliti.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI