Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Krenuo ODJEK V – Planiraju zaposliti 43 pomoćnika u nastavi

Danas je održana početna konferencija projekta Odjek V, Odrastanje u jednakosti, Koprivnica, koji je krenuo 1. kolovoza.

Njime se osiguravaju pomoćnici u nastavi i stručni komunikacijski posrednici učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama na području grada Koprivnice.

Planiraju uključiti 43 pomoćnika u nastavi/stručnih komunikacijskih posrednika za 50 učenika s teškoćama u razvoju.

Iz Grada ističu kako se njime želi odgovoriti na problem nejednakih obrazovnih mogućnosti s kojim se suočavaju učenici s teškoćama u razvoju te im je potrebna podrška u vidu pomoćnika u nastavi ili stručnog komunikacijskog posrednika čime će se u školskoj godini 2022./2023. pridonijeti izjednačavanju i boljem obrazovnom uspjehu te boljoj prihvaćenosti u društvu.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.947.977,40 kn, od kojih bespovratna sredstva iz Europskog socijalnog fonda iznose 1.655.780,79 kn, dok sredstva Grada Koprivnice iznose 292.196,61 kn.

Uime svih ravnateljica i ravnatelja pomoćnicima u nastavi obratio se ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Krešo Grgac.

– Ti ljudi doista daju sve od sebe, cijelo svoje stručno znanje i svoje ljudske kvalitete i osobine, kako bi pomogli tim učenicima koji doista imaju priliku za odrastanjem onako kako zaslužuju sva djeca ovog grada – istaknuo je Grgac.

Partneri na projektu su Osnovna škola „Antun Nemčić Gostovinski“ Koprivnica, Osnovna škola „Braća Radić“ Koprivnica, Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica, Osnovna škola „Podolice“ i Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce. Veliku ulogu u provedbi projekta imaju koordinatori projekta: Tihana Cvek, Jadranka Bosanac, Renata Glavica, Lucija Hajduković i Martin Hadelan.

FOTO: Krešo Puklavec

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI