Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SUDAC NIJE IMAO MILOSTI

Krešo zalupio vrata u lice ocu (74): Kazna 2000 eura!

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kaznu od čak 2000 eura dobio je Krešo s prigorskog područja jer je tjerao oca van i zalupio mu vrata pred licem. Sve se to odigralo početkom ožujka u jutarnjim satima na prigorskom području u njihovoj obiteljskoj kući.

– Nasilnički se ponašao na štetu svog oca (74). Do toga je došlo nakon što je okrivljeni u spavaćoj sobi pogrdnim riječima vrijeđao svog oca koji je ušao u njegovu sobu. Govorio mu je: „Marš van!“, a potom snažno zalupio ulaznim sobnim vratima u trenutku dok je otac stajao na ulazu u sobu.

Tom prilikom vrata su ga udarila po lijevoj ruci i ramenu, ali nije dobio nikakve vidljive tjelesne ozljede, a pružanje ponuđene mu liječnike pomoći odbio je, doznajemo, kao nepotrebnu.

– Navedeno okrivljenikovo ponašanje kod Stjepana je izazvalo osjećaj straha i uznemirenosti te povredu njegovog dostojanstva – navedeno je u presudi.

Nesretni otac naveo je pak da ne želi svjedočiti protiv sina te koristio blagodat nesvjedočenja. Međutim,u iskazu u policiji potvrdio je navode iz optužbe te kazao su ga vrata uistinu udarila po lijevoj ruci i ramenu.

Okrivljenikova majka također je potvrdila kako je sve što se protiv njezina sina navodi u optužbi istina i da je tjerao oca van, ružno, vičući mu „marš“.  

– Kad smo odlučivali o prekršajnopravnoj sankciji, s obzirom na težinu samog prekršaja i okolnosti pod kojima je počinjen, odlučili smo okrivljeniku izreći novčanu kaznu u iznosu od 2000 eura, budući da smatramo kako se svrha kažnjavanja može ostvariti upravo izrečenom kaznom i tako utjecati na okrivljenog, ali i na sve ostale da ne čine ovakve ili slične prekršaje – poslali su poruku s bjelovarskog suda sinu, ali i svim budućim prijestupnicima. Inače, prijavu je protiv njega podnijela križevačka policija, a on se nije pojavio na ročištu iako mu je uredno poslana obavijest. Navodno se u međuvremenu odselio s te adrese. Potom je putem oglasne ploče suda primio obavijest da postoje posljedice neprijavljivanja nove adrese. Prilikom ispitivanja policiji je tek rekao kako je išao do ormara po neke stvari i kad je otvorio vrata slučajno su udarila njegova oca. „Niti sam ga imao namjeru udariti niti sam ga vrijeđao“, kazao je pred policijom tijekom ispitivanja.

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati