Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
godinu dana haračio po zagrebu

Kuhar iz Prigorja provalio u sedam kafića. Najviše je volio one s Jukeboxom i kladomatom

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Iako je počinio čak sedam teških krađa, mladi kuhar iz Prigorja ipak neće u zatvor. Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen je na jedinstvenu kaznu u trajanju od jedne godine, ali uvjetno, s rokom kušnje od tri godine. On je od siječnja 2018. pa sve do veljače sljedeće godine haračio po Zagrebu te provaljivao u ugostiteljske objekte i to uglavnom one u kojima su se nalazili aparati za klađenje, Jukeboxi i slične naprave.

Razbijanje prozora

Svoj je niz započeo u noći s 13. na 14. siječnja 2018. godine, kada je provalio u kafić u Lastovskoj ulici. Uporabom fizičke snage i podesnog alata, razbio je prozor na ulaznim vratima, ušao u unutrašnjost kafića odakle je uzeo novčani iznos od 1220 kuna iz blagajne i još tisuću kuna iz Jukeboxa. Desetak dana kasnije provalio je i u kafić u Krugama. Pod okriljem noći razbio je izlog staklo nakon čega je ušao u unutrašnjost kafića, preturao po ladicama na radnom stolu, ali ništa nije pronašao pa je otišao praznih ruku.

Prigorski kuhar više je sreće imao u noći sa 6. na 7. ožujka 2018. godine, kada je provalio u kafić u Koranskoj ulici. S vrata terase izbio je donji dio pleksiglasa, a kroz nastali je otvor ušao kroz nezaključana vrata u lokal odakle je ukrao laptop vrijedan tri tisuće kuna. Dva tjedna kasnije provalio je i u kafić u Ulici Lavoslava Ružičke gdje je nasilno otvorio PVC ulazna vrata lokala te je iz blagajne uzeo polog u iznosu od 440 kuna. Tri mjeseca kasnije provalio je i u Tobacco shop u Vukovarskoj ulici i to razbivši staklo na staklenoj stijenci, a potom je iz kioska uzeo novčani iznos veći od 5600 kuna.

Priznao krivnju

Potom se primirio više od pola godine da bi u istoj noći s 4. na 5. veljače 2019. izveo provale poslije kojih je konačno i uhvaćen. Iste je noći provalio u dva kafića u Koturaškoj ulici. U prvom je razbio staklo na kliznom prozoru i potom se kroz isti uvukao u unutrašnjost. Ondje je iz blagajne uzeo novčani polog od 600 kuna, ali i dvije tisuće kuna koje je našao u kladomatu. Samo nekoliko sati kasnije razbio je staklo izloga i u drugom kafiću u istoj ulici i ušao unutra, a ondje je ukrao gotovo četiri tisuće kuna. Svim ovim provalama došao je do nepripadne imovinske koristi od oko 17 tisuća kuna, a presudom je određeno da svima mora naknaditi ono što je ukrao. Tijekom suđenja priznao je sve što mu se stavljalo na teret, a to je zasigurno i utjecalo na sankciju i izbjegavanje odlaska u zatvor.

FOTO ilustracija/fotografija nema nikakve veze s tekstom

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

JEZIV SLUČAJ NASILJA U OBITELJI

Nezaposleni nasilnik (23) iz okolice Križevaca vukao baku za uši jer mu ne da novac

investicija vrijedna 67 tisuća eura

FOTO Kozarevac dobiva novi kružni tok u središtu naselja

UMIROVLJENI BRANITELJ NAJVEĆI JE PROIZVOĐAČ TREŠANJA U KRIŽEVAČKOM KRAJU

VIDEO Dragutin ima čak tisuću stabala trešanja. Mraz mu je ove godine uništio dvije trećine prinosa

ISPRAVLJENA NELOGLIČNOST ZA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Stjepan: “Zahvaljujući Podravskom, izmijestili su znakove s nogostupa”

OPĆINA FERDINANDOVAC PROSLAVILA DAN OPĆINE

FOTO/VIDEO Maletić: Više od 30 mladih obitelji zadržali smo u Ferdinandovcu, a otvorili smo i novu odgojnu skupinu u vrtiću

LOŠE PROLJETNE IGRE ZNAČAJNO UTJECALE NA PREMIJE OD TV PRAVA

Slaven u drugom dijelu sezone ostao bez gotovo 200 tisuća eura


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati