Kulturni centar dr. Krešimir Švarc ide u obnovu vrijednu 2,5 milijuna kuna

Koprivnička gradska vlast s 2,5 milijuna kuna, koliko je dobila bespovratno od Ministarstva kulture, planira obnoviti krovište i urediti unutrašnjost židovske sinagoge u Svilarskoj, potvrdio je to danas gradonačelnik Mišel Jakšić i dodao kako još ostaje naći izvor financiranja kako bi se riješila i fasada. Danas najavljeni radovi trebali bi biti gotovi do kraja travnja iduće godine.

Sinagoga koja nosi naziv Kulturni centar dr. Krešimir Švarc vidjela je u proteklih desetak godina značajne obnove, otprilike onoliko koliko je trenutno dodijelilo Ministarstvo. Od toga samo Grad je uložio oko 1,6 milijuna kuna. Ova koprivnička ljepotica jedna je od rijetkih židovskih bogomolja koje su preživjele strahote 2. svjetskog rata, ali i rani jugo-režim, a Grad s njom ima velike planove. Osim što će ju koristiti i Glazbena škola, to će moći i udruge, umjetnici, kulturnjaci… Naravno, uz suradnju s koprivničkom Židovskom zajednicom koja je, kazao je gradonačelnik, čvrsta i konstruktivna.

FOTO Ivica Barać

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI