Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lenček: S prinosom smo već sad u gubitku, no tek smo počeli…

Unatoč toplinskom valu, noćne temperature još uvijek nisu pogodne za rast krastavaca. Razlog, doduše, leži u nedavnom zahladnjenju koje je potrajalo oko tjedan dana i iako je bilo dobrodošlo osvježenje za ljude, poljoprivrednici, odnosno proizvođači krastavaca u vrijeme kada bi trebali biti u jeku sezone – pate. Tome doprinosi i tuča koja je pogodila ludbreški kraj, zbog čega se u svakom slučaju očekuju smanjeni prinosi, rekla nam je Antonija Lenček iz Poljoprivredne zadruge Ludbreški kraj iz Hrastovskog:

– Vremenske prilike ne idu nam u korist. Krastavci najbolje uspijevaju u noćnim temperaturama koje iznose 18 stupnjeva, a mi do njih još uvijek nismo došli, barem da bi se zadržale. No, niz je faktora koji će utjecati na smanjene prinose ove godine – rekla nam je Lenček, nadodavši kako su članovi zadruge pomogli dijelu proizvođača koji su s tučom pogođenih područja.

– Kako su najavili toplo vrijeme, tu ćemo se sigurno dići, no gubici su neminovni. Već sada nismo ispoštovali isporuku količina koju smo planirali, no zbog vremenskih prilika tek smo na početku sezone. Do kraja ljeta trebalo bi biti bolje, a osjetna su i povećanja otkupne cijene – tvrdi Lenček, nadodavši kako je cijena poznata još od travnja.

– Naši su članovi ujedno i Podravkini kooperanti, tako da unaprijed imaju u planu i znaju što će raditi – zaključuje Lenček.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OBAVIJEST POTROŠAČIMA

U popularnom prehrambenom proizvodu otkrivena tvar štetna za zdravlje

Povećanje primanja i datum isplate

HZMO ima važnu obavijest za sve umirovljenike

SALMONELA

U hrani za pse otkrivena opasna bakterija

PRIJEVARA U TIJEKU

HZZO objavio važno upozorenje za umirovljenike!

Upravo objavio HALMED

Iz prodaje se povlači poznati lijek. Sumnja se u njegovu neispravnost

JESTE LI ZNALI?

Ovo je najzdravija krvna grupa

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati