Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lijepa priča nedjeljom: Ivana je svoj posao pretvorila u isplativ posao

Ivana Majtan (30) iz Imbriovca, naselja na području općine Đelekovec, odlučila je svoju sklonost heklanju i pletenju pretvoriti u posao. Već devet godina heklanje i pletenje njen su veliki hobi, a kako su njeni originalni ukrasi počeli plijeniti sve veću pozornost, Ivana je kroz program samozapošljavanja napravila novi životni iskorak i otvorila svoj obrt.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Imam troje djece i kako odrastaju, imam vremena da se opet sve više mogu posvetiti svom hobiju. Imam i originalne ideje pa sam se početkom ove godine odlučila na svojevrsni izazov i to tako što sam hobi pretvorila u posao – priča nam Ivana Majtan.

Tako je osmislila heklane špangice za kosu, lančiće za dude, anđele koji se mogu koristiti i kao ukrasi za bor, gumice i trake za kosu te druge razne ukrase za staklenke, boce, šalice i čaše.      

– Izrađujem i ukrasne zečiće koji su posebno zanimljivi mališanima. Polako moji ukrasi pronalaze kupce i vjerujem da nisam pogriješila što sam odlučila hobi iskoristiti kao posao – kaže Ivana Majtan.

Najčešće kupce pronalazi preko društvenih mreža, a počela je sudjelovati i na raznim sajmovima koji su idealni za prodaju ukrasa. Tako će sudjelovati i na srednjovjekovnom sajmu u Koprivnici.

– Inflacija nama koji izrađujemo kreativne uratke baš i ne ide na ruku, ali uvijek se nađu oni koji žele mojim ukrasima razveseliti sebe ili nekog bližnjeg pa za početak prodaja ide solidno. Sajmovi su za nas kreativce najbolja prilika da se izborimo za svoje mjesto na tržištu. Mjera za samozapošljavanje od velike mi je koristi sad u samim počecima, a vjerujem da ću vrlo brzo moći reći da se ovaj posao itekako isplati – zaključila je Ivana Majtan.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

GARDENOLO SPIDER

FOTO Najveća pitomačka kompanija osnovala tvrtku – kćer

NAJDUGOVJEČNIJE NATJECANJE U HRVATSKOJ

FOTO Tiki i Fajt kraljevi Šoderice, Česi i Ketiš upecali štuku od 83 centimetra

s 25 na 10 eura, nije loše

FOTO Rešo na popustu za ratnog veterana

PREDSTAVLJA OPASNOST

Državni inspektorat ima obavijest za roditelje čija djeca imaju ovu igračku

USKORO JOŠ JEDNA, ALI OVAJ PUT RETRO REKLAMA

VIDEO Što to dva mladića upravo oslikavaju na Podravkinim silosima?

mještani upozoravaju na bizarnu situaciju

VIDEO “Asfalt je neravan kao da ga je netko pijan radio, ima liniju kao da se krava popišala”

Upišite pojam koji želite pretraživati