Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
'DIVLJI' OGLASI NARUŠAVAJU VIZUALNI DOJAM NA GRADSKIM ULICAMA

Lijepljenje oglasa i reklama po stupovima može vas koštati prijave

Lijepljenje plakata, oglasa i letaka po stupovima javne rasvjete učinkovit je način promocije, no istovremeno predstavlja i kršenje Odluke o komunalnom redu na području grada Koprivnice. Na sve češću pojavu „divljih“ oglasa na koprivničkim ulicama pažnju su nam skrenuli čitatelji. koji su se požalili kako lijepljenje oglasnog materijala po za to neprimjerenim mjestima narušava vizualni dojam na ulicama i stvara dojam neurednosti.

Nakon uklanjanja plakata ostaju tragovi ljepila i papira i stvara se dodatno smeće na ulicama – požalili su se neki. U ovakvim situacijama ključnu ulogu igra komunalno redarstvo, na kojima je obaveza održavanja urednog okoliša i javnih prostora. Na temelju članka 28. Odluke o komunalnom redu na području grada Koprivnice,  propisano je da se plakati, oglasi, osmrtnice i slične objave mogu postavljati na oglasnim pločama, oglasnim stupovima i oglasnim ormarićima postavljenim u tu svrhu.

– Komunalno redarstvo Grada Koprivnice u prijašnjem razdoblju utvrdilo je više prekršaja na području grada zbog lijepljenja oglasa ili reklama na stupove javne rasvjete i kućice na autobusnim stanicama. Manji dio tako postavljenih plakata uklonjen je od strane prekršitelja nakon što je komunalno redarstvo utvrdilo počinitelja i naložilo njihovo uklanjanje, međutim problem su plakati koji na sebi imaju naznačen samo telefonski broj bez adrese. U takvim slučajevima najčešće nije utvrđen vlasnik postavljenih plakata – pojasnili su iz gradske uprave iz koje također apeliraju na sugrađane na odgovorno oglašavanje i poštivanje komunalnih propisa kako bi se izbjeglo stvaranje dodatnih troškova i intervencija.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

RADOVI U KLOŠTRU PODRAVSKOM IDU JAKO DOBRO

Plan je da tržnica proradi kroz godinu dana

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati