Limitator: Bilo kak bilo, meni su Novovirovci pobedili za ov mesec

Ovaj mesec prava zvezda među događajima bila je novovirovska Tamburijada. Navodno se tam popilo najviše pive po glavi. Velika meša, Renesansni fest i Summer Cock (čitaj – ljetni pijevac, ne kita) su mala deca za feštu na Novom Virju. Ja nesem bil direktno, ali sam imal ubačene elemente na toj manifestaciji koji su mi dojavili da je bilo do te mere dobro da se organizator pobojal u jednom trenu da bu sfalelo ića i pića. Jednostavan i prokušan recept za dobru zabavu, daš ljudima kaj oče, a ne kaj ti misliš da im treba.

Jasno je ko dan da zabrana cajki od strane režima v Đurđevcu nikom ne škodi, ali ni ne koristi, no jasno je ispalo da ni Silente ne pripada v Molve ma koliko god dobar to bend bil. Što se more napiti uz „Tercu na tišinu „?  Jednostavnost, dobar duh i složnost sela uz domaću mužiku još je navek šampion za zabavu. Forma vatrogasne zabave je nepravedno zapuštena i odbačena pod pritiskom loših zakona o fiskalizaciji i reguliranju prihoda DVD-a i udruga pa je ta scena godinama mrtva, no Tamburijada koja je po domaćoj, da ne velim vatrogasnoj atmosferi najsličnija narodnim zabavama i veselju, pokazuje da itekako ima mjesta za „zabave“.

V Sirove Ktalene pak je valjda zadnja prava zabava, raritet i spomenik nekih minulih vremena, no samo selo nije dovoljno jako da zreklamira taj event  do te mere da nahrle gošćeniki na prošćenje Sv. Jane i zateknu se na zabavi, a i gradsku vlast to ni ne zanima jer se tam slušaju cajke. Mislim ok, kak si oču, ali nije fer da se v naselje Sv. Anu na isti dan, istu svetkovinu ulažu sve turističke karte, a Sirova Katalena se zaobilazi. Dokaz da Sirova Katalena nije nikom u fokusu može se videti i po prepirkama čiji je komad puta v Doljnjem kraju (Žucov ili gradski) kojega godinama zaobilaze z novem asfaltom. No o tome bumo negda drugda raspravljali.

Vratimo se zabavi. Osvježenje u zabavnom smislu ima novi Elektrocock festival pod zidom Staroga grada jer se takav vid zabave još za Picokijadu pokazal pogodak za mlade pa su se usudili ponoviti, a mlada publika mu se baš veseli. Naravno da i taj event ima svoje „ali„, a to je da osim dobre zabave mogli bi čerepi spocureti z kule dok to krene gruvat. Zapravo imaš osećaj da grad oće oterati z mužikom ovo par stanara čije im kuće smetaju za razvoj turizma (vi kak si zemete).

Kad me misao dovela do mužike i buke, onda mi je malo sprdasto i smešno kak nikome ne smeta vikend muzika u sitne noćne sate  iz „gradskog“ lokala Zicer na stadionu koji ima otvorenu terasu, gde je party koji budi sve susede i stanare, a ista takva buka je smetala dok je Citadela na istom mestu bila u privatnim rukama?  Znači, mužika u lokalima privatnika na Peske i v Centru i po danu smeta, a iz Zicera je ok jer je to prefinjeno mesto pod patronatom vlasti?

Ja sam neku noć mislil da je Rodman pak ostavil razglasa na igralištu ko nekad iz vremena dok je Graničar slavil pobjede, no to je Zicer gruval, a Graničar nema kaj još slaviti na domaćem terenu. Očigledno da inspekcije imaju selektivno uho.

Bilo kak bilo, meni su Novovirovci pobedili za ov mesec. Čestitam!

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI