Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Krnja zabrana rada

LIMITATOR: Da bar zabrane rad i pondeljkom

Piše: Vladek Antolaš-Mastermind

Uskoro zabrana rada nedeljom, ali po meni, neka krnja zabrana rada. Kakva je to zabrana koja brani rad nedeljom, a ne brani ga svima nego trgovcima i pekarima? Kakva je to zabrana rada koja brani rad nedeljom osim nekih 16 nedelja kak si trgovec zebere? Krnja je to zabrana, eto. To je dodvoravanje crkvi, a opet se kao misli na eure iz turizma na moru. Bi rekli, stisnuti i prdnuti. Pa brate, zabrani skroz i svima ak imate muda. Zar ne bi trgvčice na moru bile isto fraj nedeljom?  Ja osobno nisam za rad niti pondeljkom, a kamoli nedeljom pa tak da ne mislite. Bilo bi stvarno pametneše da se zabrani rad pondeljkom i petkom i na sve dane koji počinju na slovo S, znači još sredom i sobotom, a mam onda storka pa nek se dela četrtek, al ne saki baš.

Ma, gluposti. Neko je mudroval nad ovem kak pomiriti želju crkve da ljudi ne šopingiraju nedeljom, nego da se mole, kaj neje loše. Onda se valjda gledalo da svi trgovci (a pretežno žene) dok ih se malo oslobodi budu mam za Plenkovića glasale.  I nema druge matematike zapravo.Nek se žene odmore, al opet sve me stra koliko bude poraslo obiteljsko nasilje dok sve te oslobođene blagajnice krenu terat muže nedeljom na izlete i na kojekakve evente da si popune novooslobođeno slobodno vreme. Zamisli krvi dok muž bude moral krenuti na Trsat mesto na nogomet. Sad tek vidim smisla za toplice v Kloštru dok raspru, budu dupkom puni barem nedeljom, a mortem se i našemu Boriku raspre posel i trgovčice navale na treking. Turizam bude u konačnici pobedil rad. No, problemi u raju budu nastali dok neko ne zabrani rad nedeljom i djelatnicima u turizmu. Turistički djelatnici i ugostitelji budu sad i službeno zadnja rupa na sviralu jel su oslobođeni zabrane rada nedeljom. Ili? Dežurne i hitne službe ionak ne računamo jer za njih se veli da je to poziv, a ne posel. 

Sad se prisetim da je tak za Jugoslavije bilo. Subotom se išlo po dva kruva da bude i za nedelju. NiŠČe neje delal i bili smo živi. Da sem ja zločest (a nesem jako), onda bi napisal da su tekovine komunizma žive zahvaljujući stranki na vlasti. Bude još ispalo da je stožerna stranka komunističko dete ili barem ovi koji ju vode jer je jasno da je komunistička ideja pobedila kapitalističku. Lekše je bilo zabraniti rad nedeljom nego da se natera poslodavce da plate pošteno i duplo taj rad. 

Ispravak netočnog navoda – zabrana rada nedeljom osim 16 biranih nedelja. Uf, tih 16 je baš prst u oko kad znamo da je to napravljeno radi morske Hrvatske, a nas na kontinentu ko  j***. Ma ne sekiram se ja, nego mi za puste ljude koji gluvare po trgovačkim centrima u Zg, kam budu oni?  Mi tu barem imamo gorice i Dravu pa nedeljom leko. Jednim jokom budemo pratil dal koji dučan dela te nedelje (jel je u onih 16), a drugo joko nam bude na vodostaju. Drava-Botovo – 75.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Gori obiteljska kuća, vatrogasci i policija na mjestu događaja

UMALO NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA KOD ĐURĐEVCA

Umirovljenik se teško zarezao motornom pilom po vratu. U štaglju ga pronašla prestravljena supruga

NAJBOLJI IGRAČ SLAVENA O BUDUĆNOSTI

Mioč: “Pregovaramo, sve će se znati uskoro”

Obavijest potrošačima

Popularni prehrambeni proizvod povlači se s tržišta. Moguća je prisutnost plastike

VEĆ MJESEC DANA NE OBILAZI TEREN

Zapošljava se vozač Bibliobusa koji će kroz mjesec dana voziti i potpuno novo vozilo

GRADONAČELNIK JAKŠIĆ POTVRDIO NA RKC-U

Doznajemo kolika će uskrsnica biti isplaćena umirovljenicima

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati