Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Limitator: HDZ je definitivno najviše kriv, a drugi tek uče i prepisuju

Piše Vladek Antolaš Mastermind

„Politika je kurva, ubila je bomba, džaba svi smo isti, svi smo ista govna“ veli pjesma Dubioze kolektiva i nije daleko od istine.

Krivci smo svi redom za političku kaljužu i lopovluke koji nas okružuju. Krivi su svi članovi HDZ-a koji dovoljno ne čiste svoje redove makar i među njima ima poštenoga svijeta, no džabe im, džabe im dok se ne izbore da osvetlaju obraz i dok ne zrešte zadnjeg lopinu među sobom. Sljedeći krivac su i birači iste te stranke koji također godinama žmire i tek sad nakon opljačkane milijarde kuna od INA-e kmrknu i jauknu. Daljni sukrivci su i svi koalicijski partneri koji drže takvu vlast kakva je i svi oni koji su ih držali na vlasti prošlih mandata i bili 76. ruka od Mosta koji ih je dvaput dovel na vlast, do našeg Bandića koji je uspel tržiti s HDZ-om za naš kraj puno dobrog, ali i za jedno besmisleno mesto u NO-u Podravka jer model takvog nadziranja i stručnosti vidi se sad na INA-i. Kriva je dakako i sva oporba koja sjedi besposleno tj. čeka samo krucijalne greške vladajućih da dok sjaši Kurta da uzjaši Murta, SDP, Možemo i „ne možemo“ su isto krivi jer se ne trude dovoljno, nego samo pred izbore, a između toga u svom “bratoubilačkom“ ratu hvataju pozicije ako slučajno osvoje vlast pa da nas oni ovak isto „spase“.

Najviše su pak krivi svi koji uopće nejdu na izbore, a sad pjevaju kukavne melodije!

Milijardu kuna zamračiti i maznuti mogu lopine koje su se organizirale i uz sebe imale i vrhovnog advokata, predsjednika Hrvatske odvjetničke komore koji je (ako se dokaže), savjetovao ih pravno.

Znači, ubitačna kombinacija političara, advokata i menadžera polučila je uspjeh ispred nosa uspavanog i nadasve stručnog nadzornog odbora INA-e. Možemo nagađati dal je puka sreća da su otkriveni ili su stvarno institucije delale posel ili se stvarno nije moglo zataškati. Mašti na volju, pali su možda jer nisu platili reket nekom mastermindu s vrha.

Svi se snebivamo i ščuđavamo ko pura dreku kak je to moguće, ali nema mjesta velikom mozganju jer sve to je pod normalno, jer se slične stvari mogu dogoditi u svim sverama di politika upravlja.

Ja ću vam na našem primjeru pokušati objasniti kak je moguće da stvari krenu krivo, no da smo si jasni, ne želim okvalificirati da se kod nas u Đurđevcu može desiti krađa bilo kojih razmjera, takvu špekulaciju odbacujem odmah, ali sigurno se mogu desiti propusti jer trik je u nadzoru poslovanja i nadzornim odborima te mehanizmima sprečavanja sranja. Naime, ključ svega je u načinu djelovanja političkih stranaka i delegiranju svojih ljudi u nadzorne odbore.

Ako pogledamo nadzorne odbore naših komunalnih tvrtki, onda je lako moguće prepoznati uzorak di su mjesta u odborim mahom dodijeljena stranačkim kolegama s liste stranke Nezavisni Ž.L. (da ne ulazim u njihovu stručnost, to vi sami procijenite) i to je obrazac koji koristi i SDP i HDZ i svaka stranka u Hrvatskoj, svi stavljaju ljude kakve imaju s kvalitetama kakve imaju u nadzorne odbore i to nemre biti dobro. Dam se kladiti da i u koprivničkim nadzornim odborima ima više SDP kadra, a jel su svi stručni, to znate vi iz KC. Tak i u Križevcima, verujem Rajn je delegiral pokojeg svojeg pulena koji se baš i ne razme. Da ne nagađam više, jedino je očito, HDZ je u potpunosti mašil sa sastavljanjem nadzora u INA-i. Bog se pitaj kaj bu iduće splivalo? HDZ je definitivno najviše kriv, a drugi se tek uče i prepisuju.

FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Teška prometna nesreća na Podravskoj magistrali, muškarac prevezen u bolnicu

DIREKTORICA SANJA GARAJ MILOŠ I DIZAJNER MARKO HRASTOVEC O NOVOM VIZUALNOM IDENTITETU PODRAVKE

VIDEO “Na logotipu smo u tajnosti radili više od godinu dana i veseli nas pozitivan odjek javnosti”

Obavijest za potrošače

U prehrambenom proizvodu pronašli biljku koja može biti štetna za zdravlje

konkretni planovi za unaprjeđenje visokog školstva u koprivnici

Šest milijuna eura za povezivanje inovacija, znanosti i gospodarstva

Podravski na mjestu događaja

UPRAVO Zapalio se Renault u centru Koprivnice

PROBLEM S KOJIM SE BORI GODINAMA

FOTO Davorka: “Bez maramice ne mogu ni do trgovine, a živim samo 10 minuta od centra”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati