Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
San je svakog deteta biti v škole po cele dane

LIMITATOR: Jel bi bilo kakve hasni da je celodnevna nastava?

Piše: Vladek Antolaš – Mastermind

San je svakog deteta biti v škole po cele dane pa je nešče to skužil i onda se rivlje celodnevni program eksperimentalne nastave. Ne! Eksperimentalni program celodnevne nastave. Tak se veli. Zapravo bi nešče na naše (vaše) dece eksperimentiral. Kak bi to bilo da su deca cele dane v škole? Kome bi to bilo bolje? Zakaj? I kak deci objasniti da je to za njih bolje?

Kaj se tu ima eksperimentirati ustvari, bolje da su se ti koji predlažu tak nekaj okrenuli prema sebi i pitali sami sebe kak bi njima bilo, dok su bili mali, da ih se celi den zapre v školu?!
Ja da sem opet mali, ne bi se videl nikak v tom eksperimentu. Mi smo išli osem let svi skupa v isti razred v jednoj smeni (dopolne pa popolne) i to nam je dopizdelo, a kamoli da smo po cele dane bili v školi.
Aj zamisli da smo Dula, Lenci, Brane, Šandor, Mirza, Mato, Turbe, Zube, Draž, Silve, Miloši i ja bili na vrpe non stop pa bi domar Nacina zvrgel z nami koliko bi kvara bilo. Da ne velim da bi Kosti z hrvatskoga mustači opuzli, a Stipovičke bi osmoza pobegla z one tegle.

Znači, po pitanju koncentracije decu neje dobro zaprti celi den v školu.
Kao pozitivno bi bilo da bi se bolje vučili i zadače pisali na vreme i mati bi znala de smo, a japi bi i dalje bilo svejedno de smo. Možda je bolje da smo kvara po školi delali u kakvom sličnom eksperimentu nego da smo oko vodoskoka pijavice gazili koje su puzale okolo i ličili ih po fasade škole.

Mislim, pušili bi Opatiju i Lorda svejedno polek spomenika Grgura Karlovčana jer se tak škola negda naša zvala dok ju neje spretna i sretna vlast prekrstila (no to je neka druga tema).
Kaj vi velite? Jel bi bilo kakve hasni da je celodnevna škola?

FOTO: Podravski list

Kaj se tiče Đurđevca i OŠ Đurđevac, tu je gradonačelnik Janči rekel da se škola bude išla u eksperiment, a direktor Domišljan je rekel da ne treba brzati s takvim odlukama. Očigledno se nesu domenili dobro vu taj čas ili gradonačelnik ko pravi gazda jednostrano donosi odluke na dobrobit svih nas poučen iskustvima svojeg prethodnika ili se ravnatelj škole odmeknul od kursa pa bi mogel i odleteti.

Ja nemam pojma kak su sad dogovorili, ja samo popitavam i zanima me jer cela država o tome razglaba, pa zakaj ne bi i mi. Nesam ja siguren da je taj eksperiment bez vraga, ja vam pak mislim da je to del jednoga vekšega plana de bi se decu „zaključalo“ v škole za njihovo dobro pa da roditelji moru dulje biti na poslu i više delati, da se bez brige i na fuš upute vuru dve posle posla jer se radosna deca vuče.

Nemam drugog objašnjenja.

Mesto da se sve bolje raspusti, da se vrnu deca na livade i prašnjave pute. Ko normalen more v betonu biti cele dane? Nek naprave eksperiment škole na podolju.  Vraga budu se samo vučili pa svejedno nemru svi biti astronauti. Evo, z mojega 8.b neje ni jen astronaut, ali zato fantazerov ima. Što bu grabe kopal ako budu svi doktorerali? Ja sam za da se škola smanji i da se vuči samo bitno, a to je još navek dobar dan, hvala, molim,izvoli, oprosti i hvala, neću.

FOTO: Podravski list

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Velika obljetnica nogometnog kluba

FOTO: Đelekovečki Osvit slavi sto godina djelovanja

uredili postojeće Eko kompostište i dovezli 1 tonu komposta DomKo

FOTO Komunalac obilježio Svjetski dan zaštite okoliša na EKO vrtovima

CAREVDAR

Pijani vozač pokupio prometni znak, zabio se u ogradu i završio na boku

PRIVREMENO RJEŠENJE

Na stazi u Mažuranićevoj stvorile se rupe, sanirali ih nakon nekoliko dana

U TIJEKU JE GRADSKO VIJEĆE

Jakšić: Sva djeca će biti upisana u vrtiće najesen, u pripremi i dva nova vrtića

MANIJAK

Uhvatila ga prometna kamera: U tri ujutro projurio kroz Kalinovac 177 na sat!

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI