Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
volontiranje se kad-tad splati!

LIMITATOR: Pravo lice “volontera” Lackovića

Piše: Vladek Antolaš – MASTERMIND

U prošlom broju motala se cifra od prek 500.000 kuna (cca 68.000 eura), koja je spominjana u medijima kao moguća naknada za zastupanje Grada u sudskom sporu sa Hrvatskim šumama, a koju bi kasiral predsjednik Lacković.

Sad bu neko rekel pa nema veze, jer nas je advokat Lacković obranil od strašnih Hrvatskih šuma, a i to mu je jedini spis koji vodi za Grad. Naravno da je sve po zakonu, no kud baš najdebleši spis da padne na teret predsednika GV Đurđevac koji je, kak zgleda, i zakuval celu igru svojim odlukama koje provodi kroz svojeg marionetskog gradonačelnika?! No, valjda nema pametnešega advokata v Đurđevcu za takve „zicer“ sporove ili  su ostali u očima Grada advokati samo za međe rešavati i v gruntovnicu hodočastiti. Još neje za zgorega da, ako je Grad obranil, onda je Šumariju fkanil, a i Šumarija je naše vlasništvo ak se dobro razmem, molim Boga da sve to neje dogovorno između dva „ovna“ na brvi da se novci zvleču.

Kak bilo da bilo, sve je po zakonu, ali mene muči drugi par cipelov i novi tragi na našemu pesku.
Mene muči taj put kojim se je od Đurđevčana, najštedljivijeg gradonačelnika, volontera koji se na biciklinu vozil za kampanje, naš Laci pretvoril u Bandićevog žetončića i sad na kraju u đurđevečkog inkasatora jer očigledno je volontiranje došlo na naplatu, a pol milijona kuna bi bil lep tringelt za volontiranje.

Smešno mi je denes z ove pozicije gledeti na tu metamorfozu samo dok se setim da su se na prvom gradskom domjenku kanapei jeli mali sendviči od parizera, a sad se pohani som nudi na pjenici od žlahtine. Kam je to otišlo? De su nestale skromne smjernice i ideje „Ljubavi prema svome gradu“?
Negda je Lackovića bilo strah kupiti za te domjenke vino od domaćega OPG-a od svojega kuma, da ne bi selo pripovedalo kak smo, eto, nemoralna ekipa i skloni nepotizmu jer se dobro vino od kuma kupilo, a sad ga ne smeta da mu gradonačelnik porine spis koji bu skipal vrpe i vrpe novci, koju običen čovek nemre zaslužiti pet let svojom plaćom.

Eto, zato je sve ovo lakrdija makar je sve po zakonu – jer su prevareni ljudi koji su osnivali „Ljubav prema svome gradu“, svi oni koji su čista srca krenuli u politiku čistog obraza, politiku koja je bila sjajna zvijezda i primjer na karti Hrvatske, koja se borila protiv svega ovog kaj Lacković sad dela.
Neje tajna da sam i ja bil osnivač ovog pokreta, pa baš zato možda pišem o ovom s više emocija jer da sam ostal u toj stranki podržavati ovakve odluke, sad bi se osećal glupo i iskorišteno jer je očigledno da je odanost ljudi, slepu poslušnost večnika i gradonačelnika iskoristil predsednik GV za određivanje cene „Ljubavi prema svome gradu“ kroz parnicu. S ponosom smo stali pod imenom Đurđevčan Lacković da bi se denes osečali posrano.

Dragi gradonačelniče i dragi predsjedniče, nitko nije očekival da se budete pretvorili u peradare i utopili u politički prosjek hrvatske političke kaljuže.

Lako za birače – njih budete opetovano z asfaltom kupili, al kak budete objasnili svojoj bazi s kojom svaki prvi četvrtek v mesecu mastite bradu i kojima držite prodike satima o moralnoj politiki, volonterstvu i svemu onom kaj više vi neste nakon ovog nevinog poslića?

Kak budete pogledali v joči sve istinske volontere koji budu na svojima plećima bez prigovora, daleko od politike, donesli novu Picokijadu i Legendu o picokima ob jednom sendviču dnevno, dok vi milijone, eto, po zakonu budete prebirali?

Dragi čitaoče, volontiraj jer volontiranje se kad-tad splati!

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati