Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
kaj bi vi napravili da sretnete lopova vu dvoru?

LIMITATOR: Prvo pucaj onda stoj?

Piše: Vladek Antolaš – Mastermind

Žalostim se dok čitam naše vijesti i crne kronike koliko je kradljivaca u opticaju po našoj ravnoj Podravini. Pa kaže: „Lopov iz štaglja ukrao kosilicu“, „Lopov s gradilišta otuđio dvije korpe za kopanje“, “Drski lopov ukrao starici (81) tri janjeta“,  „Lopov provalio u prostorije nogometnog kluba i ukrao alkoholna pića“, „Provalio u klijet i “maznuo” 77 loznih cjepova chardonnaya“, “ Provalio u napuštenu kuću i ukrao kotao za pečenje rakije i metalnu bačvu“… Ima toga puno i sve više.  Reklo bi se, Teksas u Podravini, no mauna jer se u Teksasu to drukčije rešava.

No idemo redom. Ja sam nedavno u kolumni spomenul šalu v kojoj sam rekel kao „da bi sve postreljal da mi se z quadom voze njih 80 kraj kleti“  i to je izazvalo mnoge reakcije na moj spomen streljanja makar sam napisal da nemam puške niti ikaj sličnoga. Mogel bi se z kocenom nazgoditi ako bi i to imal pri kleti jer kukuruza ne sadim, a mekote sem dal v harendu za 106 eura po rali.  
Tak da, dušobrižnicima teorije huškanja padaju u vodu, no ipak se eto iz tog razvila tema da kaj bi bilo da smo mi Teksas v kojem se more pištolj kupiti bez dozvole i nosati okolo. Ako neste znali, v Amerike je moguće kupiti alkohol tek s 21 godinom, a oružje već s 18 let. Znači, lekše doješ do puške nego do vina. V SAD-u ima na 100 stanovnika dolazi 120 škljoci. I tak si ja študeram da je tak kaj kod nas, ne bi možda bilo mrdanja i toliko lopovluka koje opisuju gore spomenuti naslovi.
Zamisli, doje ti nešće preko plota, a ti pljas! Pa bi mortem lopina razmislil prije nego bi za kvaku prijel ili z motorkom rušil tuđa drva.

Kod nas je pak moguće sledeće, veli naslov: „ Braća premlatila lopova jer im je krao svinje: Na kraju svi završili na policiji…“. Znači, pri nam ne smeš lopova ni tresnuti jer to nije civilizacijski.
Kaj bi vi napravili da sretnete lopova vu dvoru?
Mi zovemo policiju, policija dojde i vas spita, spita svedoke, pa nazad vas spita da neste vi fkrali sami sebi i na kraju vam znaju reči da je mala vrednost fkrađenoga i da se za to oni ne tuže, a vama se privatno ne splati.  

Jel se uopće sme pomisliti da bi blagodati Teksasa k nama prenesli i da prvo pucaš, onda STOJ veliš?
Zajebana tema, znam, svi smo pacifisti načelno, ali dok je naš dvor vu pitanju, morate priznati da vam se ideja pištolja za pasom malo i sviđa.
Pa onda lepo kak je red, znamo de je međa, plot se dene i ogradi dokle oko seže, celi grunt pod žicu i na svako malo tabla  NO TRESPASSING kaj bi rekli po domače ODBIJ, PRIVATNA ZEMLJA. Hah, pa se ti vozaj po mojemu bregu, kume!

Zapravo, i meni su jedno leto maznuli dvaput z šupe v kleti. Kotla za rakiju, lopatu, macolu od 5 kg, štehera dva zidarska pa čak i tuljavke dve hrđave i pregorene koje prek zida su mesto dimnjaka bile naslepljene i z drotom ovezane  za letvu krova. Aj, za tuljavke mi neje žal i to su mi napravili uslugu jer bi možda se letve zanetile od dima koji je čez prehrđanu tuljavku olizaval te iste letve pa bi klet zgorela, no bakrenu kapu od kotla z dve cevi nemrem prežaleti ni den denes. Da je zakon po američki, bogme bi pucal. A vi, jel bi vi streljali?

FOTO: ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

IZLOŽBA U FERDINANDOVCU

FOTO Uzgajivači konja predstavili svoja grla i zaprege

INVESTICIJA VRIJEDNA 130.000 EURA

FOTO Park u Goli dobio amfiteatar, dječje igralište i boćalište

U GRADSKOJ KNJIŽNICI ĐURĐEVAC

FOTO Zdravko Seleš predstavio nagrađenu zbirku poezije

SLAVI SE KRAJ SREDNJOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

FOTO/VIDEO Maturantsko ludilo diljem Podravine i Prigorja

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

Edukativno druženje

Branitelji i polaznici COOR Podravsko sunce zajedno uređivali okoliš i pecali


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati