Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ljuti mještani: Nemamo završni sloj asfalta, koji je pun rupa i opasan za sve!

Mještani Donjeg kraja u đurđevačkom prigradskom naselju Sirova Katalena stalno bezuspješno upozoravaju na brojna oštećenja ceste u njihovoj ulici. Godinama je, kažu oni, cesta puna udarnih rupa koje mjerodavni, unatoč njihovim zahtjevima, nisu sanirali.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

-Sve rupe polako se pretvaraju u rupetine i kroz našu ulicu vozači su prisiljeni voziti svojevrsni slalom kako ne bi oštetili svoja vozila. Žalosno je da cesta u našoj ulici nikad nije dobila završni sloj asfalta pa i ne čudi što stalno niču nove rupetine – ističe Robert Bajsar.

U nekoliko navrata mještani su sami sanirali rupe betoniranjem, no dojadilo im je više da se sami brinu o oštećenjima.

– Od nas se traži da redovito plaćamo komunalnu naknadu, kao i porez na aute prilikom registracije koji bi trebao biti namijenjen za asfaltiranje cesta pa smatramo da zaslužujemo da se asfaltira cesta i u našoj ulici – kaže Robert Bajsar.

Zbog udarnih rupa, kažu stanari Donjeg kraja, ugrožena je i sigurnost pješaka, a posebno djece. Vozači prilikom obilaženja rupa nerijetko voze i po bankini pa pješaci moraju biti itekako oprezni.

– Strahujemo za našu djecu jer na putu do škole mogu stradati zbog nebrige mjerodavnih. Očito nas se smatra građanima drugog reda kad se godinama ništa ne čini kako bi se cesta asfaltirala – ističe Robert Bajsar.

Trnu u oku mještana Donjeg kraja Sirove Katalene je i odvodnja oborinskih voda jer prilikom svake obilnije kiše plivaju njihova dvorišta, a ista je stvar i kod Vatrogasnog doma u Donjem kraju.

– Stalno iz gradske uprave slušamo obećanja kako će se riješiti problem odvodnje oborinskih voda, a nakon obilnijih kiša, samo se saniraju oštećenja uz cestu. I javne površine ne kose se redovito pa često na dječjem i malonogometnom igralištu trava zna biti do koljena, a i poljski su putovi u katastrofalnom stanju. Sve to najbolje oslikava odnos grada prema našem naselju – složno kažu mještani Sirove Katalene.

U gradskoj upravi ističu kako je cesta u Donjem kraju u nadležnosti Županijske uprave za ceste.

– Sa Županijskom upravom za ceste dogovoreno je asfaltiranje. Uz to, u gradskom su proračunu osigurana i sredstva za izgradnju nogostupa do školske zgrade i to nakon što završe radovi na polaganju podzemne komunalne infrastrukture – kaže gradonačelnik Hrvoje Janči.  

Izrađena je projektna dokumentacija za obnovu društvenog doma te se čekaju natječaji kojima bi se obnova mogla financirati iz europskih fondova. Osim toga, izrađena je i projektna dokumentacija za obnovu škole te će se taj projekt također prijavljivati na natječaje za financiranje iz fondova Europske unije koji su u najavi.

Dragutin Guzalić, ravnatelj Županijske uprave za ceste, pak ističe kako je provedena javna nabava te da će do kraja kolovoza cesta u Donjem kraju u Sirovoj Kataleni dobiti novi sloj asfalta.

– Mi konstantno prema financijskim mogućnostima ulažemo u obnovu cesta. Ima puno cesta koje treba obnoviti i prioriteti se određuju prema gustoći prometa. Na području grada Đurđevca značajna se sredstva ulažu u asfaltiranje ceste koja nedaleko od Kozarevca spaja našu županiju s Bjelovarsko-bilogorskom, a koja nije toliko prepoznatljiva onima koji ne idu tom dionicom – kaže Dragutin Guzalić.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

vatra je u cijelosti progutala krovište

Crveni križ dostavio pomoć obitelji iz Legrada čija je kuća zamalo izgorjela u požaru

podravski indijac kupuje hrvatsko

VIDEO Babu radi u tvornici, a hranu kupuje na đurđevačkoj tržnici

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati