Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Lopovski trojac olakšao poduzeće za 1,3 milijuna kuna – varali na lutriji!

Kako doznajemo, Općinsko državno odvjetništvo u Zlataru je 4. studenog 2022., nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (46) zbog kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka i kaznenog djela poticanja na pronevjeru te protiv hrvatske državljanke (54) i dvojice hrvatskih državljana (44) i (46) zbog počinjenog kaznenog djela pronevjere.

Okrivljenike se tereti da su kaznena djela počinili od 4. lipnja 2017. do 27. siječnja 2019. u Zaboku i Krapini, nakon što je trgovačko društvo organiziralo igre na sreću putem Interneta.

– Prvookrivljeni je, koristeći osobne podatke drugih osoba, bez njihova znanja i privole, registrirao 1890 online korisničkih računa, a potom drugookrivljenici, trećeokrivljeniku i četvrtookrivljeniku; zaposlenima na radnom mjestu prodavača u tom trgovačkom društvu te ovlaštenima za isplate s online računa registriranih korisnika tog društva; davao podatke o tako registriranim računima i slao im njihove bar kodove – doznajemo od tužiteljstva.

Na temelju tih podataka je drugookrivljenica, od 19. kolovoza 2017. do 22. studenog 2018., na prodajnom mjestu, protivno pravilima poslodavca, bez provjere identifikacijske isprave korisnika (igrača), znajući da je račune registrirao prvookrivljenik, obavila isplate s računa u ukupnom iznosu od 714.187,00 kuna, navode u ODO-u te dodaju…

-Trećeokrivljenik je, tereti ga se, od 27. listopada 2017. do 15. studenog 2018. na prethodno opisani način obavio isplate s računa u ukupnom iznosu od 497.571,00 kuna, a četvrtookrivljenik je, tereti ga se, od 3. studenog 2017. do 11. listopada 2018. na prethodno opisani način obavio isplate s računa u ukupnom iznosu od 142.674,00 kuna.

Troje okrivljenika je potom, tereti ih se, navedene iznose podijelilo s prvookrivljenikom čime su oštetili trgovačko društvo za ukupni iznos od 1,3 milijuna kuna.
FOTO Ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

Počinje sastanak

FOTO/VIDEO Plenković i ministri stigli u Koprivnicu, na kavi je i Martina Dalić

PODRAVSKI DOZNAJE

Legrađani imaju novog trenera, Čikovića na klupi mijenja legenda podravskog nogometa

JESENSKA MAFINESTACIJA

Udruga žena „Guščarice“ lužđanom u Grabrovnici kroz pjesmu, ples i veselje oživjela tradicijske običaje

KAŽNJEN JE UVJETNIM ZATVOROM

Zvonko susjedima Romima poručio: “Vužgal bum vas i zaklal skupa z decom”

tu, među nama

FOTO/VIDEO Nakon svinje od pola tone, Martin je uzgojio bikove koji teže tonu!

povodom dana policije osvrnuli se na stanje sigurnosti

Velika promjena u stopi kriminaliteta u podravskom gradu

Upišite pojam koji želite pretraživati