Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreg dobiva novu obrazovnu ustanovu koju već pohađa više od 120 djece

Na sjednici Gradskog vijeća grada Ludbrega, sudjelovao je i gradonačelnik Dubravko Bilić, koji je po prvi put u ovom mandatu bio i u svojstvu saborskog zastupnika. On je najavio da će nastaviti obavljati dužnost gradonačelnika uz svoju saborsku funkciju, to pitanje i ono vezano uz nadolazeće lokalne izbore sljedeće godine, postavio mu je Darko Jagić, predsjednik Gradskog vijeća.

– Gradonačelnička i saborske funkcija nisu nespojive i već sam prethodno, tamo 2013. godine obnašao obadvije dužnosti. Baš u tom vremenu u Ludbregu se mnogo napravilo, nadamo se da će i sad tako biti. Što se tiče lokalnih izbora, do njih im dosta vremena. No, izgledno je da ćemo od građana Ludbreg tražiti još jedan mandat – naveo je Dubravko Bilić.

Opet je bilo govora i o Domu zdravlja pogotovo o pedijatrijskoj ambulanti, a to pitanje je postavila vijećnica Maca Jančić, koja je navela nezadovoljstvo roditelje zbog činjenica da Ludbreg nema stalnog pedijatra, ali i navela da su roditelji iznijeli nezadovoljstvo zbog odnosa dvije pedijatrice prema djeci i roditeljima.  Gradonačelnik Bilić, odgovorio je da je zdravstvo u potpunosti pod kontrolom županije te da je iz županijskog Doma zdravlja dobio garancije da će se nešto poduzeti kako bi se taj sad već kronični problem riješio.

Gradski vijećnici su također raspravljali su o izvješću rada gradonačelnika za drugu polovicu prethodne godine. Osim toga, potvrdili su prodaju zemljišta u gradskom vlasništvu ludbreškoj tvrtki Bomark pak za 117 tisuća eura u Preloškoj ulici. Tamo bi se trebala graditi solarna elektrana vrijedna milijun eura. Također, vijećnici su između ostalog izglasali pokretanje postupka o osnivanju nove obrazovne institucije u Ludbregu. Naime, radi se o osnivanju Glazbene škole kao samostalne ustanove.

– U sklopu Osnovne škole Ludbreg, čiji je osnivač Varaždinska županija, provodi se program osnovnog glazbenog obrazovanja kao sastavni dio registrirane djelatnosti u zasebnom umjetničkom odjelu. U školskoj godini 2023./2024. u glazbeno odjeljenje OŠ Ludbreg upisano je ukupno 123 učenika s područja Grada Ludbrega i okolnih općina, što znači da glazbeno odjeljenje pokriva područje na kojem živi 17.500 stanovnika (prema Popisu stanovništva iz 2021. godine). U glazbenom odjeljenju zaposleno je 15 nastavnika u 11 programa. Slijedom navedenog, pokazala se potreba osnivanja samostalne ustanove – matične osnovne škole glazbenog obrazovanja u Ludbregu, čiji bi osnivač bio Grad Ludbreg – navedeno je u obrazloženju odluke.

foto ARHIVA PL

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

BOGATIM PROGRAMOM OBILJEŽEN DAN OPĆINE KOPRIVNIČKI IVANEC

Načelnik Zoran Vrabelj: Vrtić smo izgradili, školu počinjemo graditi, a djece je sve više

slavenaši počeli s pripremama

FOTO Tri igrača na probi, Caimacov odrađuje vojni rok, Đurec novi u stručnom stožeru

[FELJTON] Stoljeće Josipa Manolića, 8. dio

Franjo Tuđman ga je u sukobu oko Bosne žrtvovao u korist hercegovačkog klana

Počela tradicionalna moto utrka

VIDEO Tisuće zaljubljenika u brzinu okupiralo Križevce

Organizirala LOVAČKA STRELJAČKA UDRUGA PREKODRAVLJE

FOTO Prekodravci uživali u druženju, okušali se i u gađanju zračnicom

BROJ KAZNENIH DJELA LANI PAO ZA 30 POSTO, ALI...

Teške ozljede, provale i krađe rastu, policija stala na kraj preprodaji duhana


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati