Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreg domaćin 4. Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji

Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji bit će održan 21. i 22. svibnja u Ludbregu. Varaždinski biskup Bože Radoš na konferenciji za medije, održanoj nakon 64. redovnog plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, predstavio je geslo i logotip manifestacije.

Biskup Radoš podsjetio je da će ovogodišnji susret katoličkih obitelji biti četvrti ukupno, a treći tematski. Prvi je održan u okviru pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 2011. godine, a zatim su teme susreta bile posvećene djeci i roditeljima. Stoga će u središtu ovoga susreta u svibnju biti djedovi i bake, a održat će se pod geslom  ‘Od koljena do koljena dobrota je tvoja (usp. Lk 1, 50)’.

– I sam logo susreta može nam kazati da je put Crkve Kristov put, koji je i križni put. Obitelj se rađa iz Kristova boka iz kojega teče krv. Susret će biti održan u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Na logotipu je naznačena kaplja koja teče i koja stvara obitelj, novu obitelj, Kristovu obitelj, Crkvu. Ujedno prikazuje otvoreni bok iz kojega teče krv i voda odnosno znak izlijevanja Duha Svetoga – objasnio je mons. Radoš.

U nedjelju 22. svibnja tema liturgijskih čitanja bit će darovi Duha Svetoga.

– Svi su dobrodošli na susret. Ludbreško svetište može primiti 100.000 hodočasnika. Dođite, želimo se zajedno pomoliti, osjetiti da smo jedna obitelj koja se rađa iz Isusove rane, njegovoga boka, snagom Duha koji nas povezuje. Želimo disati Kristovim plućima, njegovim Duhom i želimo da kroz nas teče njegova krv, a to je krv ljubavi. Ponesimo blagoslov u svoje kuće, u svoje obitelji – pozvao je vjernike biskup Radoš.

Glavne točke programa susreta bit će bdijenje u subotu 21. svibnja u 18 sati, a glavni dio programa bit će u nedjelju kada će od 10 sati krenuti priprema za euharistijsko slavlje koje će početi u 11 sati.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

VJERNICI HODOČASTILI OD MOLVI DO REKE

FOTO/VIDEO Uz pjesmu i molitvu propješačili 28 kilometara

DRUŽENJE GRUPE MAME I SOVICE

Mame i trudnice saznale od Mateje Marić sve o motoričkom razvoju

MISLI NA ZDRAVLJE

Jako zdravo povrće koje mnogi ne vole: Prirodni je laksativ, diuretik i smanjuje masnoće u krvi

MISLI NA ZDRAVLJE

Ovo je najmoćniji prirodni antibiotik na svijetu: Djeluje protuupalno, antikancerogeno i potiče cirkulaciju krvi

MAČKA ĐURĐA I PAS BEZ ŠAPE ĐURO ODLIČNO SE SLAŽU

VIDEO Božidar: “Mislim da je moja Đurđa dvospolac. Ima muški i ženski spolni organ”

SUMNJA U NEISPRAVNOST

Ovaj se lijek povlači iz svih ljekarni


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati