Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ludbreg domaćin 4. Nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji

Nacionalni susret hrvatskih katoličkih obitelji bit će održan 21. i 22. svibnja u Ludbregu. Varaždinski biskup Bože Radoš na konferenciji za medije, održanoj nakon 64. redovnog plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije, predstavio je geslo i logotip manifestacije.

Biskup Radoš podsjetio je da će ovogodišnji susret katoličkih obitelji biti četvrti ukupno, a treći tematski. Prvi je održan u okviru pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj 2011. godine, a zatim su teme susreta bile posvećene djeci i roditeljima. Stoga će u središtu ovoga susreta u svibnju biti djedovi i bake, a održat će se pod geslom  ‘Od koljena do koljena dobrota je tvoja (usp. Lk 1, 50)’.

– I sam logo susreta može nam kazati da je put Crkve Kristov put, koji je i križni put. Obitelj se rađa iz Kristova boka iz kojega teče krv. Susret će biti održan u Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu. Na logotipu je naznačena kaplja koja teče i koja stvara obitelj, novu obitelj, Kristovu obitelj, Crkvu. Ujedno prikazuje otvoreni bok iz kojega teče krv i voda odnosno znak izlijevanja Duha Svetoga – objasnio je mons. Radoš.

U nedjelju 22. svibnja tema liturgijskih čitanja bit će darovi Duha Svetoga.

– Svi su dobrodošli na susret. Ludbreško svetište može primiti 100.000 hodočasnika. Dođite, želimo se zajedno pomoliti, osjetiti da smo jedna obitelj koja se rađa iz Isusove rane, njegovoga boka, snagom Duha koji nas povezuje. Želimo disati Kristovim plućima, njegovim Duhom i želimo da kroz nas teče njegova krv, a to je krv ljubavi. Ponesimo blagoslov u svoje kuće, u svoje obitelji – pozvao je vjernike biskup Radoš.

Glavne točke programa susreta bit će bdijenje u subotu 21. svibnja u 18 sati, a glavni dio programa bit će u nedjelju kada će od 10 sati krenuti priprema za euharistijsko slavlje koje će početi u 11 sati.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Pretplatite se na naš kanal:

ISKUSTVO PACIJENTA

FOTO Tomo je operirao srce, kuk, bruh i koljeno: “Pomalo pijem domaće vino, a na zemlji radim od pete godine”

Zabilježeno pet jedinki ove invazivne vrste

Na Dravi se pojavila egipatska guska

Sakupljanje žira

Hrvatske šume imaju obavijest za sve građane koji žele dodatno zaraditi

misli na zdravlje

Ovo je povrće najstariji prirodni lijek na svijetu i sprječava pojavu raka

POSAO U PODRAVINI I PRIGORJU

Rastući trgovački lanac traži mesare, prodavače i voditelje

POSAO U DRŽAVNOJ TVRTKI

HŽ Infrastruktura traži 16 radnika i 33 pripravnika!

Upišite pojam koji želite pretraživati