Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
IZA OPREME JE ODLIČNA GODINA

Ludbreška tvrtka, koju su preuzeli danski investitori, želi biti u samom svjetskom vrhu

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Ludbreška tvrtka koja je nedavno bila predmet akvizicije za sobom ima vrlo uspješnu poslovnu godinu. Radi se o tvrtki Oprema d.d., koja je jedna od najvećih ludbreških izvoznika, jer izvozi gotovo 95 posto svojih proizvoda i to na zahtjevna tržišta zapadne Europe: SAD, a odnedavno i Japan. Tvrtka koja zapošljava oko 200 zaposlenika, sa svojom tvrtkom kćeri Bloom Technologies i blizu 300, u prošloj je godini imala prihode u visini tek nešto manjoj od 25 milijuna eura, što je rast od 11 posto u odnosu na 2022. godinu.Bruto dobit bila je 1,36 milijuna eura. Oprema se bavi proizvodnjom aparata za hlađenje i točenje pića i trenutačno pripada u top 5 kompanija u svijetu u toj niši,a cilj je u kratkom roku doći do pozicije top 3 proizvođača. Upravo zbog toga, otvorene su i nove niše, a tiču se proizvodnje aparata za industrijsko hlađenje kao i „refurbishment“ poslova, dakle reparacije i obnove rabljenih aparata.

– U 2024. godini očekujemo nastavak trenda rasta, pri čemu svoj optimizam temeljimo prvenstveno na činjenici da će se u Europi ove godine održati dva velika sportska natjecanja, europsko nogometno prvenstvo i olimpijske igre, uz koje se redovno veže povećana konzumacija točenih pića. Također, očekujemo početak prodaje uređaja za japansko tržište – naveli su iz Opreme u izvještaju o poslovanju. Podsjetimo, Micro Matic, međunarodna industrijska grupacija sa sjedištem u Odenseu u Danskoj, ranije ovog mjeseca preuzela je Oprema d.d. iz Ludbrega. Radi se o međunarodnoj industrijskoj grupaciji s više od 1.300 zaposlenih koja posluje u više od 120 zemalja.

– Oprema je poduzeće koje izvrsno nadopunjuje osnovnu djelatnost Micro Matica jer posjeduje snažne kompetencije na području rashladne opreme, koja je komplementarna s Micro Maticovim proizvodima. To se poklapa s našim strateškim ambicijama da budemo u mogućnosti razvijati i našim kupcima nuditi cjelovita rješenja – rekao je Lars Gjødsbøl, izvršni direktor grupacije.

Sama Oprema u vlasništvu je obitelji Cvetko, a Domagoj Cvetko i nakon ove akvizicije i dalje obnaša funkciju izvršnog direktora. Također, kako doznajemo, u Opremi se trenutačno provodi veliki investicijski ciklus. Kako je vidljivo, uz pogon Opreme trenutačno se izvode zemljani radovi, gdje bi uskoro trebale niknuti dvije nove proizvodne hale, skladište pa čak i restoran za radnike, tako da je na pomolu nova proizvodna investicija koja će zasigurno značiti i nova radna mjesta.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Lakše je ozlijeđen

FOTO S 2,14 promila motociklom sletio u kanal

U TIJEKU JE 4. ZLATNA BUĆKA PODRAVINE

VIDEO Somove na Šoderici ove godine lovi 18 ekipa

Teška prometna nesreća kod Koprivnice

Upravo: Motociklist sletio s ceste, prevezen je u bolnicu

BAŠ KAO NEKADA

FOTO/VIDEO Svatovi s klencericama i klencerima prošpanicirali gradom, vitezovi uveličali slavlje

TRADICIONALNI ROOSTERS MOTO MEETING

VIDEO Motori “zagrmjeli” gradskim ulicama, slijedi druženje u Novigradu Podravskom pa na Šoderici

AUTO KOPRIVNIČKIH REGISTRACIJA SUDJELOVAO U PROMETNOJ NESREĆI

FOTO Dvije osobe ozlijeđene u trostrukom sudaru


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati