Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KOPRIVNIČKE PSIHOLOGINJE POZIVAJU NA PREDAVANJE U SKLOPU 17. TJEDNA PSIHOLOGIJE

Majčinstvo nosi radost i blaženstvo, ali i tjeskobu, krivnju i neuživanje u novoj ulozi

Specijalistice psihologije Odjela psihijatrije koprivničke Opće bolnice i ove će se godine uključiti u održavanje 17. Tjedna psihologije u Hrvatskoj. Manifestacija kroz organizaciju različitih događanja lokalnoj zajednici predstavlja psihološku struku. Ove godine obilježava se od 19. do 25. veljače, a u Koprivnici će ga provesti psihologinje Tihana Kosi, Tea Bukvić Rezo, Maja Blažek i Tina Vargović. 

Tim povodom u koprivničkoj Knjižnici i čitaonici Fran Galović bit će održano predavanje matrescencija i razotkrivanje mita o savršenoj majci. U fokusu predavanja naći će se žena u procesu tranzicije u majku s popratnim, vrlo širokim rasponom psiholoških iskustava tijekom trudnoće i novog majčinstva, obično skrivenih od pogleda javnosti. Vrijeme je to nebrojenih dobitaka, radosti i blaženstva, ali i tjeskobe, krivnje, gubitka prijašnjeg načina života i neuživanja u novoj ulozi, promjena kako u odnosima s drugima, tako i prema sebi samoj. O takvim će se iskustvima govoriti kao o potpuno prirodnim i očekivanim u razdoblju dramatičnih promjena identiteta, kao i hormonalnih, tjelesnih i promjena u odnosima, istovremeno razbijajući štetne mitove i redefinirajući majčinstvo. Postati roditelj znači da se svi vaši odnosi mijenjaju, da se nova osoba pridružuje vašoj obitelji i da ste odgovorni na način na koji možda nikada prije niste bili. Ako vam se čini puno, to je u redu, jer je puno – radi se o ogromnoj tranziciji i vjerojatno najkompleksnijem putovanju u vašem životu. Kako si možemo pomoći, kako se međusobno podržati i kultivirati ozračje prihvaćanja i rasta? Razumijevanje procesa i njegovih psiholoških aspekata presudno je za promicanje dobrobiti ne samo majki, već i njihovih obitelji (sretni i smireni roditelji = sretno dijete). Stoga, započnimo taj put zajedno – poručuju psihologinje.

Predavanje će se održati u utorak, 20. veljače u 17 sati na prvom katu koprivničke knjižnice. Također, priliku da dobiju odgovore na brojna pitanja o očuvanju mentalnog zdravlja zainteresirane će imati u petak, 23. veljače na Danu otvorenih vrata. Od 13 sati na raspolaganju za savjetovanje će biti sve četiri bolničke psihologinje Tihana Kosi, Tea Bukvić Rezo, Maja Blažek i Tina Vargović. 

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Podravec koji je rušio i gradio četiri države

FOTO U Zagrebu sahranjen Josip Manolić

KORISNE INFORMACIJE

U ovim slučajevima dijete ima pravo na obiteljsku mirovinu

novčano je kažnjen

BMW-om bježao policiji, počinio pet prekršaja

požar u pitomači

FOTO Vatra progutala drvarnicu, zahvatila dio obiteljske kuće

PLINSKI TOPOVI GRUBO UTJEČU NA KVALITETU NJIHOVA ŽIVOTA

VIDEO Legrađani na rubu živaca: “Ne možemo spavati, djeca nam imaju tikove, a kokoši su prestale nesti jaja”

korisne informacije

Evo tko sve ima pravo na dječji doplatak


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati