Mališani uživali u radionici meteorologije

Đurđevački mališani imaju zaista sadržajno ljeto. Ljeto u knjižnici nastavilo se radionicom o meteorologiji, a već tradicionalno vodio ju je meteorolog Antonio Stanešić.

-Okupilo se mnoštvo djece željnih znanja o vremenu i vremenskim uvjetima, a kroz ovakve kreativne radionice djeca stvaraju pozitivan odnos prema meteorologiji, klimatologiji,  zaštiti prirode te očuvanju prirodnih bogatstava – rekli su organizatori i dodali:

– Djeca su kroz timski rad učila o isprepletenosti čovjeka i prirode, iscrpnosti prirodnih resursa i važnosti njihova očuvanja. Posebno ih je zainteresirao pokus s plastičnim bocama u kojima su stvorili mali tornado. Tijekom radionice razgovarali su o osnovnim atmosferskim procesima i meteorološkim pojavama, a posebni naglasak stavljen je na globalno zatopljenje.

Sljedeća radionica Ljubav je u glini održat će se sljedeći četvrtak, 28. kolovoza u 10,00 sati, a voditi će je Ivana Hadžija.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI