Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
boluje od reumatskog artitisa

Marija: “Bez štake ne mogu stati na noge”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Marija (75) iz Đurđevca već šest godina boluje od reumatskog artritisa, bolesti u kojoj su zglobovi, obično šake i stopala, simetrično zahvaćeni upalom koja uzrokuje otok, bol, a često i propadanje unutrašnjosti zgloba. Prvi simptomi, kaže Marija, bili su bolovi u zglobovima i to nakon ustajanja iz kreveta i dužeg mirovanja.

-Kako je vrijeme odmicalo, bolovi su bili sve jači. Najviše su mi stradala stopala i bez štake ne mogu stati na noge – priča nam Marija.

Zbog bolesti, dodaje ona, mora nositi i posebnu obuću koja je ortopedski prilagođena, a ima i dana kad jednostavno ništa ne može obući na nogu.

Zbog artritisa Marija ne može hodati bez štake

– Imam problema i sa šakama koje također ponekad ne mogu micati. Redovito primam injekcije koje mi pomažu i olakšavaju svakodnevicu. Sad čekam nove nalaze i ako bolest nije uznapredovala, postoji mogućnost da prijeđem na bioterapiju koja pomaže kod reumatskog artritisa – kaže Marija.

Na život sa svojom bolesti, ističe Marija, već se navikla i svjesna je da su godine učinile svoje. – Odavno više nisam mlada i logično je da s godinama dolaze i bolesti. Najvažnije mi je da se moja bolest dodatno ne razbukta i da je mogu koliko-toliko kontrolirati terapijama koje mi propisuju liječnici – zaključila je Marija.

FOTO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

Svoju je štalu pretvorio u galeriju

VIDEO Pero: “Boli me što Đurđevac nije htio prihvatiti moju donaciju”

Između Đurđevca i Kalinovca

UPRAVO Sudar Peugeota i Golfa na Podravskoj magistrali

VELIKI JUBILEJ

FOTO Ivan Tambolaš proslavio svećenički zlatni pir: Bog nas voli onakve kakvi jesmo


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati