Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
boluje od reumatskog artitisa

Marija: “Bez štake ne mogu stati na noge”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

– Marija (75) iz Đurđevca već šest godina boluje od reumatskog artritisa, bolesti u kojoj su zglobovi, obično šake i stopala, simetrično zahvaćeni upalom koja uzrokuje otok, bol, a često i propadanje unutrašnjosti zgloba. Prvi simptomi, kaže Marija, bili su bolovi u zglobovima i to nakon ustajanja iz kreveta i dužeg mirovanja.

-Kako je vrijeme odmicalo, bolovi su bili sve jači. Najviše su mi stradala stopala i bez štake ne mogu stati na noge – priča nam Marija.

Zbog bolesti, dodaje ona, mora nositi i posebnu obuću koja je ortopedski prilagođena, a ima i dana kad jednostavno ništa ne može obući na nogu.

Zbog artritisa Marija ne može hodati bez štake

– Imam problema i sa šakama koje također ponekad ne mogu micati. Redovito primam injekcije koje mi pomažu i olakšavaju svakodnevicu. Sad čekam nove nalaze i ako bolest nije uznapredovala, postoji mogućnost da prijeđem na bioterapiju koja pomaže kod reumatskog artritisa – kaže Marija.

Na život sa svojom bolesti, ističe Marija, već se navikla i svjesna je da su godine učinile svoje. – Odavno više nisam mlada i logično je da s godinama dolaze i bolesti. Najvažnije mi je da se moja bolest dodatno ne razbukta i da je mogu koliko-toliko kontrolirati terapijama koje mi propisuju liječnici – zaključila je Marija.

FOTO: Nikola Wolf

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI