Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Međunarodni dan sestrinstva: Ispred medicinskih sestara dva su velika izazova

Naša je županija jedina koja ima svoj kongres za medicinske sestre, izjavila je glavna sestra koprivničke opće bolnice i pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Ružica Evačić povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava sutra, 12. svibnja.

Predstavnice medicinskih sestara iz koprivničke Opće bolnice te Doma zdravlja tim su povodom imale i prijem kod župana Darka Korena, gdje je Evačić također istaknula kako je u našoj županiji registrirano 983 medicinskih sestara, ujedno iskoristivši priliku da pozove na Kongres medicinskih sestara koji će se održati 20. i 21. svibnja u Domoljubu.

– Tema kongresa je naša unutarnja motivacija koja nas drži u čitavoj priči, pogotovo za vrijeme krize, koju smo iskoristili za napredak – napomenula je Evačić.

Posebna dva izazova s kojima se medicinske sestre danas suočavaju jesu izbjeglice koje kod nas traže zdravstvenu zaštitu, ali se i povećava broj pacijenata s uznapredovalim kroničnim nezaraznim bolestima.

– Imamo 352 medicinske sestre. To je doista ogroman kapital i ključan za koprivničku Opću bolnicu. Sve razine sestrinstva sudjeluju na edukacijama, našu bolnicu također predstavljaju i na kongresima – rekao je pak ravnatelj koprivničke Opće bolnice Mato Devčić.

Župan Koren se osvrnuo na trenutnu situaciju u zdravstvu, istaknuvši nedostatak kvalificiranog osoblja kao najveći problem.

– Sektor zdravstva zahtijeva pojačana ulaganja, često u onim okvirima koji nisu ni mogući. U toj vječnoj borbi pronalazimo određena rješenja koja su naravno, supstitut, ne uvijek adekvatan, ali ipak bitan. Naša je zadaća da kroz obrazovni sustav podržimo školovanje novih kadrova u zdravstvu – istaknuo je Koren, nadodavši kako Županija ulaže velike napore investirajući u ovaj vrlo osjetljivi sektor.

– U posljednjih petnaestak godina se jako puno toga promijenilo. U novije doba svjedočili smo otvaranju novih dnevnih bolnica, energetskih obnova zgrada, a i sada se obnavlja centralna bolnička zgrada. No najbitniji su ljudi, a moji suradnici i ja vas doživljavamo kao svjetlo koje se ne smije ugasiti – zaključuje Koren.

Foto: Krešo Puklavec

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

NATJECANJE SE ODRŽALO U KUTINI

FOTO S njima nema šale, sestre Gabriela i Dorotea državne su prvakinje u boksu

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest

Radi se o igru Loto 7

Koprivničanac pogodio “šesticu” i zaradio pozamašnu svotu

Ovaj se vjerojatno pripremao za post na Veliki petak

FOTO Upali mu u dom, i u škrinjama našli preko 100 kila ribe, slijedi optužnica

Uručeni novi ugovori iz projekata Zaželi - prevencija institucionalizacije

Za osam programa osigurano više od sedam milijuna eura

POTPISAN NOVI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA ZAPOSLENIKE ŽUPANIJSKE UPRAVE

Narasla osnova za obračun plaće, božićnica, regres…

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati