Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
KOPRIVNICA SE VRIJEDNE NEKRETNINE IPAK NEĆE RIJEŠITI

‘Merićeva’ zgrada ipak neće na prodaju! Još jednu građevinu u strogom centru čeka obnova

Grad Koprivnica poništio je javni natječaj za prodaju Merićeve zgrade u strogom centru grada. Umjesto odluke da se riješe ove vrijedne nekretnine, Grad je odlučio pokušati osigurati europska sredstva za njenu obnovu.

Zgrada s dvorištem u centru Koprivnice u kojoj je svojevremeno Josip Merić imao frizerski salon prema zadnjem natječaju prodavala se za 1,5 milijuna kuna. Spomenimo kako ova zgrada nije u funkciji još od devedesetih, a unatoč uvriježenom nazivu „Merićeva zgrada“ nikad nije bila u vlasništvu ove koprivničke obitelji, već isključivo u najmu.

Potraga za kupcem ove devastirane zgrade na atraktivnoj lokaciji nije urodila plodom. Jedna od otežavajućih okolnosti pri pronalasku kupca bila je to što je riječ o spomeniku kulture, a druga da bi potencijalni kupac postao vlasnikom 88/100 udjela na tri postojeće etaže.

Gradska uprava sredstva za obnovu Merićeve zgrade nada se ostvariti putem alata za podršku gradovima European urban initiative. Putem njihovog projekta CowoRking cOLiving copLayINg moguće je obnoviti brownfield područja u gradskim frekventnim područjima te ih pretvoriti u središta poslovnog i društvenog života.

Kako su potvrdili iz gradske uprave, u fokusu javnosti i medija uskoro bi se trebala naći i vila Malančec. Objekt koji baš poput Merićeve zgrade vapi za obnovom desetljećima priprema se za energetsku obnovu. U tu svrhu u gradskom proračunu rezervirano je 6.000 eura, dok bi se ostatak osigurao putem nekih od natječaja za EU sredstva.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati