Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SVAKA MU OBILNIJA KIŠA POPLAVI ZEMLJU

Milan Pezelj: “Propalo mi je dvije tone kukuruza, a morao sam spašavati i piliće!”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Milanu Pezelju iz Starigrada svaka malo obilnija kiša poplavi zemlju uz kuću i uništi mu dobar dio usjeva. Uslijed nedavnih kiša polje mu je opet bilo dobrano poplavljeno, a stradalo mu je gotovo polovica usjeva. Problem je u tome što mu je zemljište odmah pri državnoj cesti, uz koju, kako kaže, ne postoji adekvatan sustav odvodnje.

– To nije problem koji je prisutan odnedavno. Meni je prije voda direktno išla na zemlju. Prije nekoliko godina spašavao sam piliće koje imam na vrtu. Tu su uz kanale postavili premale cijevi pa voda završava na mojoj strani – govori nam Pezelj, dodajući kako su sa strane postavljene grabe, ali voda se u njima ne zadržava.

Dio zemlje održava i sam, a sve kako bi koliko-toliko zaštitio svoj usjev.

– Vidi se dokle je voda bila. Ja sam ove godine posijao za četiri tone kukuruza, a propalo mi je barem pola. Nisam mogao ni pošpricati – pojašnjava Pezelj, ukazujući nam na to da je s druge strane uz njegovo polje državno zemljište na kojem se nalazi i šaht.   

Poslali smo upit Hrvatskim cestama, ali i Gradu Koprivnici, kako bismo im ukazali na ovaj problem. S obje adrese stigli su odgovori u kojima su, procjenom stanja na terenu, zaključili kako je sustav odvodnje adekvatan.

– Grad Koprivnica redovno održava oborinsku odvodnju uz prometnice kojima upravlja. Predmetna lokacija vezana je na sustav odvodnje državne ceste na koji se veže odvodnja gradske prometnice. Nakon nedavnih oborina kompletan sustav se čisti, zbog velike količine zemlje koju je voda donijela i jarke s okolnih poljoprivrednih površina – poručili su iz Grada, dok su iz Hrvatskih cesta procijenili kako je cestovni jarak između ceste i privatne parcele dovoljan.

– Cestovni jarak koji se proteže paralelno uz državnu cestu hidraulički zadovoljava, odnosno dovoljne je dubine za prihvat ukupne količine oborinskih voda s kolnika državne ceste i cestovnog zemljišta – rekli su iz Hrvatskih cesta, pritom istaknuvši kako nisu nadležni za obavljanje poslova rješavanja odvodnje slivnih voda izvan cestovnog zemljišta. – Radi se o problematici odvodnje slivnih voda s okolnog terena izvan cestovnog zemljišta – zaključuju iz Hrvatskih cesta, pojasnivši kako je to u nadležnosti lokalne samouprave, odnosno u ovom slučaju Grada.

FOTO/VIDEO: Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

ONA JE JEDNA OD 2399 HRVATA ROĐENIH NA RIJEDAK DATUM

Dunja je šesnaestogodišnjakinja koja danas slavi svoj četvrti rođendan

RADOVI NA POTHODNIKU

Dio Zagrebačke se 4. ožujka zatvara za sav promet. Ovo su obilazni pravci

Pola godine nakon poplava, stvari se ne miču s mrtve točke

Općinama isplaćena milostinja, poljoprivrednicima skoro ništa. Nasip će biti gotov za 10 godina

DRSKA KRAĐA USRED BIJELOG DANA

VIDEO Bračni par Vrbanić jedna obična šetnja koštala je nekoliko tisuća eura

Dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom lopova

Priključili se plastičnim crijevom na cjevovod i krali plinski kondenzat

OMILJENO MJESTO OVOG UMIROVLJENIKA SU GORICE U KOZAREVCU

VIDEO Franjo (83): “Orežem dva reda loze pa na gemišt, a ženi složim bambus!”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati