Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Milijun kuna za Golu: Igralište će dobiti i atletsku stazu i vježbalište 

Igralište uz školsku zgradu u Goli dobit će novi izgled. Uskoro će početi radovi rekonstrukcije vrijedni čak milijun kuna od čega 650.000 sufinancira Općina Gola, a preostali dio osiguran je županijskom proračunu.

Postojeće sportsko igralište je asfaltirano te će se na taj sloj staviti višeslojni sustav visoke elastičnosti izveden u kombinaciji s podlogom od granulirane gume za vanjske multifunkcionalne sportske terene. Postavit će se i dva koša za košarku te će se oko sportskog igrališta izvesti atletska staza, a kao produžetak jedne strane staze planira se uređenje terena prilagođenog skoku u dalj. Rekonstrukcija obuhvaća i uređenje vježbališta koje će imati trovisinsko vratilo, niske paralelne preče, spravu s horizontalnim i vertikalnim ljestvama, horizontalne ljestve, dvovisinsko vratilo te klupe za trbušnjake. Ukupna površina sportskog igrališta bit će 2153 četvorna metra.

– Cilj projekta je unapređenje sportske infrastrukture te popularizacija sporta i fizičke aktivnosti među svim dobnim skupinama lokalnog stanovništva. U sklopu Osnovne škole Gola djeluje školski sportski klub koji okuplja učenike u nekoliko sportova, kojima će također biti na raspolaganju novouređeno igralište, kao i sportašima iz 36 sportskih klubova s područja đurđevačkog dijela županije – kaže župan Darko Koren.

Nedavno je realiziran i projekt rekonstrukcije školske kuhinje i zbornice u školskoj zgradi, a udio Županije u toj investiciji iznosio je 330.000 kuna.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI