Milijuni za strateške projekte, najviše u obrazovnom sektoru

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak prilikom njenog posjeta Varaždinskoj županiji potpisali su ugovor o dodjeli 9,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava namijenjenih za šest projektnih prijedloga prijavljenih na Poziv za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema projektno-tehničke dokumentacije za projekte u području digitalne transformacije i zelene tranzicije“ Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Jedna od tih obavijesti odnosi se na sufinanciranje projektne dokumentacije za izgradnju Regionalnog centra civilne zaštite Varaždin u vrijednosti 2,5 milijuna kuna.

Tu se radi i o dvije osnovne škole, OŠ Bisag i OŠ Antuna i Ivana Kukuljevića iz Varaždinskih Toplica koje su se prijavile za projektiranje i dogradnju školskih sportskih dvorana te su dobivena bespovratna sredstva u iznosu od 837.250, odnosno 889.449 kuna. Zatim, i o projektnom prijedlogu dogradnje i energetskoj obnovi Glazbene škole u Varaždinu 1.902.773,00 kuna, energetskoj obnovi zgrade javne i društvene namjene dvorca Šaulovec 604.698,75 te revitalizaciji austrougarskog vojno-konjičkog kompleksa u svrhu očuvanja kulturne i povijesne baštine Varaždinske županije 2,5 milijuna kuna.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI