Ministarstvo za zaštitu crkvenih objekata dalo dva milijuna kuna

Ministarstvo kulture i medija odobrilo je programe zaštite nepokretnih kulturnih dobara za 2022. godinu, a za područje Koprivničko-križevačke županije to se odnosi na njih devet ukupne vrijednosti gotovo dva milijuna kuna. Kako navode u Koprivničko-križevačkoj županiji, radi se o…:

-Crkvi sv. Barbare u Carevdaru, crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Donjoj Glogovnici, Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama, Starom gradu Veliki Kalnik u Kalniku, crkvi sv. Benedikta i Žalosne Gospe u Kloštru Podravskom, crkvi sv. Ivana Krstitelja i župnom dvoru u Koprivničkom Ivancu, katedrali sv. Trojice u Križevcima, katedrali sv. Trojice Ordinarijata Križevačke eparhije u Križevcima te crkvi Presvetog Trojstva u Legradu – navode u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Za programe zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima bilo je prijavljeno ukupno 924 programa na području cijele Hrvatske. Ministarstva kulture i medija, za financiranje je uvrstilo 342 programa u ukupnom iznosu od 57,8 milijuna kuna.

FOTO Ilustracija

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI