Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
Posađena prva urbana šuma

Mišel Jakšić: Ovo će unazad nekoliko desetljeća biti najveći projekt ozelenjivanja našeg grada

Na današnjoj konferenciji koja se održala na Trgu Zlate Bartl, predstavljena je manifestacija „Proljeće u Koprivnici“ koja je nastala suradnjom Gradske uprave i gradske tvrtke Komunalac. Ovim projektom želi se Koprivnicu očuvati kao zeleni grad, grad održivog razvoja, kao i grad koji zna kako se čuva okoliš i kako konstantno radi na edukaciji novih naraštaja.

-Danas smo svjedoci nastajanja prve urbane šume u Koprivnici, koja je samo uvod u ulaganje u zelenu infrastrukturu gdje smo povukli skoro 70 tisuća eura europskih sredstava uz našu komponentu. Ovo će unazad nekoliko desetljeća biti najveći projekt ozelenjivanja našeg grada i to nas doista jako veseli – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

U sadnji prve urbane šume sudjelovali su osnovci iz eko skupine „Braće Radić“ kao u vrtićarci Tratinčice objekta Zvjezdica, skupina Malčići, zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž i članica Uprave Komunalca Dubravka Horvat.
Ovim projektom planira se ozelenjivanje 18 dječjih igrališta, izgradnja dva potpuno nova zelena koridora, a isto tako zazelenit će se Starogradska i Ulica Mihovila Pavleka Miškine te je u planu i dodatna sadnja svih većih parkova.

Treba napomenuti kako će na tom području biti zasađeno 60 stabala graba, jedno soliterno drvo hrasta lužnjaka na cvjetnoj livadi, trajnice uz šumski rub, visibaba, šumarica, sve ono što je autohtono za naše šume.

-Ovim projektom želimo dočarati tipičnu vegetaciju naših podravskih ravnica, livada i šumaraka. Zasađena su stabla koja su prilagođena našim klimatskim uvjetima i uvjetima gradskog života. Isto tako, ova urbana šuma bit će svojevrsna edukativna radionica za sve naše vrtićarce i školarce- pričala je predsjednica Uprave Komunalca Nataša Tetec.

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

STRUČNO PREDAVANJE

FOTO Nikola Cik predstavio povijest đurđevačkih ulica i kvartova

ozlijeđena 22-godišnja putnica

Djevojka se autom zabila u stablo

NOVO MJESTO ZA KUPOVINU

Lidl će u Podravini graditi novu trgovinu

KONFERENCIJA KLUBA POSLOVNIH ŽENA ALFA

FOTO Poduzetnice raspravljale o svojim uspjesima u poslovnom svijetu

PROIZVODNJA KREĆE KRAJEM GODINE

FOTO/VIDEO Franičević: Naša čistilica s pogonom na vodik već sad je tražena diljem svijeta

DAN OTVORENIH VRATA STRUKOVNE ŠKOLE ĐURĐEVAC

FOTO/VIDEO Osmašima predstavili zanimanja za koja se mogu školovati


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati