Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
SUDSKA TRAKAVICA IZMEĐU DVA PODRAVCA

Misteriozni pas prije 10 godina uzrokovao prometnu nesreću. Nikad se nije utvrdilo tko je vlasnik…

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Više od deset godina trajao je parnični postupak između Đurđevčanina Gorana i Ludbrežanina Vlade, a razlog ovoj sudskoj trakavici bio je misteriozni pas koji je uzrokovao prometnu nesreću još u siječnju 2014. godine. Nesreća se dogodila oko 9 sati ujutro 12. siječnja 2014. godine u jednom mjestu u okolici Ludbrega kada je Đurđevčanin automobilom naletio na psa mješanca koji je iznenada istrčao na cestu. Unatoč pravovremenoj reakciji, Đurđevčanin nije mogao izbjeći nalet na psa, a uslijed udara nastala je totalna šteta na automobilu te se vlasnik automobila za naknadu štete obratio vlasniku psa.

I tu nastaju problemi, jer se Ludbrežanin očitovao da nije vlasnik psa koji je podletio pod automobil iako je dvije godine kasnije na Prekršajnom sudu u Varaždinu osuđen zbog nedržanja životinje pod nadzorom. Zahvaljujući toj presudi, Đurđevčanin je smatrao da mu je Ludbrežanin kao vlasnik psa dužan naknaditi i materijalnu štetu, procijenjenu na 25 tisuća kuna. No, Općinski sud u Varaždinu u ovom je parničnom postupku odbio odštetni zahtjev Đurđevčanina i naložio mu da Ludbrežaninu kojeg je tužio namiri troškove parničnog postupka u iznosu od 1.200 eura. Ludbrežanin je u odgovoru na tužbu tvrdio da nije vlasnik psa koji je podletio pod auto, a kazao je da nikada nije rekao da je pas bio njegov i da je sve to bio nesporazum.

– Prilikom ispitivanja od strane policajaca bio sam pod utjecajem alkohola i moguće je da je policijski djelatnik nešto krivo čuo. Policija nikad nije utvrdila tko je vlasnik psa, već se radi o psu mješancu lutalici. Sudac za prekršaje je sasvim pogrešno utvrdio da je to bio moj pas – ispričao je Ludbrežanin kojeg je radi naknade štete zbog iste prometne nesreće nekoliko godina ranije tužilo i osiguravajuće društvo, a i u tom se postupku ispostavilo da Ludbrežanin nije kriv pošto nema dokaza da je to bio njegov pas.

FOTO ilustracija

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

OD RAZGOVORA S OGORČENIM RODITELJIMA PROTEKLOG TJEDNA, STVARI SU SE NAPOKON POMAKNULE S MRTVE TOČKE...

VIDEO Leonidu (3) nije odobren upis u dječji vrtić samo zato jer ne vidi na jedno oko

Ljeti je u sobi 35, zimi 15 stupnjeva, tvrdio da hranu mora gutati na silu

Ubojica iz Križevaca žalio se na loše uvjete u Lepoglavi. Sad mora platiti 2.000 eura sudskih troškova

KATICA I ANDRIJA PROSLAVILI DIJAMANTNI PIR

VIDEO “Naše prijateljstvo od ranog djetinjstva u mladosti je preraslo u ljubav”


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati