Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani ne vjeruju: “Zatvorili su nam put koji smo koristili oduvijek!”

Mještani Križevaca javili su nam se s upitom kako je jedan poljski put s prilazom na glavnu cestu u Ulici Ivana Gundulića već neko vrijeme zatvoren za javnost, odnosno postao je dijelom privatnog vlasništva. Radi se o donedavnom poljskom putu koji je vodio na polja u sklopu Kosovog brega, a koji su mnogi poljoprivrednici i vlasnici zemljišta oduvijek normalno koristili kao prilaz svojim zemljama.  

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– To je put za koji znam oduvijek, odnosno više od pedeset godina. Čak ga je moja baka koristila kad sam bio mali. Tu sam se autom vozio jer mi je zemljište gotovo na kraju tog puta koje obrađujem. No, sad je put zagrađen i do svog zemljišta moram okolnim putovima – govori nam jedan od poljoprivrednika iz Križevaca koji je ujedno i vlasnik OPG-a.

– Sada umjesto nekoliko stotina metara, koliko su mi zemlje udaljene od kuće, moram prolaziti gotovo četiri kilometra. Da su barem osigurali neki alternativni put, u redu, ali ovako nam nije jasno – nadodaje, istaknuvši kako je dio puta „najednom“ postao privatno vlasništvo.

Poslali smo upit u gradsku upravu, iz koje nam je stigao sljedeći odgovor: – Put o kojem govorite ukinut je na zadnjoj izmjeni GUP-a, njegove dimenzije nisu bile dovoljne da zadovolji današnje standarde ceste, odnosno kada bi se to dogodilo, morao bi se uzeti dio dvorišta kuće Udruge Maslačak koja ionako ima problem s prostorom. Širina tog puta bila je manja od tri metra, što nikako ne bi mogla biti ulica. Nakon ukidanja, put je jednim dijelom prodan, a drugim spojen s česticom od Maslačka. Novi je put predviđen nedaleko na čestici gdje nema ništa izgrađeno. Također, sve je usklađeno s novim urbanističkim planom koji se planira na Kosovu bregu – odgovorili su iz Ureda gradonačelnika.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI