Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije
HALO, PODRAVSKI

Mještani nezadovoljni: “Jedino naša ulica nema pješačko – biciklističku stazu”

Ovaj tekst je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Mještani ulice Antuna Mihanovića u Ludbregu, u našu su se redakciju obratili s pitanjem planirali li se u njihovoj ulici graditi pješačko-biciklistička staza te spojna cesta sa susjednom ulicom, što bi uvelike olakšalo prometovanje, posebice djece i đaka koji pohađaju osnovnu školu Ludbreg. Kako kažu, na to ih je pitanje ponukala nedavna sadnja drvoreda u njihovoj ulici, koja je, kažu, specifična u cijelom Ludbregu.

– Budući da drvored postoji na drugoj strani, a sad je zasađen i na ovoj, to znači da izgradnja nogostupa ili pješačko-biciklističke staze u našoj ulici nije u planu. To nam je vrlo čudno jer je naša ulica jedina u samom Ludbregu bez ove prometne infrastrukture. Očekivali smo da se to bude promijenilo, ali ovaj nam je drvored pokazao da se u ulici ne spremaju neki radovi. Ne bi valjda sad sadili drveće i onda ih makivali za stazu – navela je Ankica, jedna od mještanki ulice. Uz to, kažu kako je ulica nedavno postala mnogo prometnija nego prije, jer je susjedna ulica stavljena u jednosmjerni režim pa se roditelji, kad ujutro voze djecu u školu ili popodne kada dolaze po njih, u grad vraćaju upravo kroz njihovu ulicu.

– Uz to, sjećamo se obećanja da će se napraviti spojena ulica s Kakićevom kako bi djeca imala kraći put do škole. Sada preskaču ogradu i idu po privatnoj zemlji – kaže mještanka Mihanovićeve. Kako smo doznali iz Gradske uprave, pješačko-biciklistička staza za sad se neće graditi. Radovi na takvoj infrastrukturi bit će odrađeni nakon realizacije projekta aglomeracije Ludbreg, što znači za barem četiri ili pet godina, dok se spojena cesta za sad ne planira graditi.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

okrutnost prema nedužnim životinjama

Netko bezdušan ostavio je psiće u šumi da umru od gladi, Kristian ih je spasio i traži im novi dom

[FELJTON] STOLJEĆE JOSIPA MANOLIĆA 3. DIO

Kako je Manolić planirao likvidirati poglavnika Pavelića

skulpture za turističku atrakciju u Lici

VIDEO Petar: “Moj sokol, vukovi i hrvatski grb krasit će dolinu rijeke Gacke”

MISLI NA ZDRAVLJE

Ova je prekrasna biljka nevjerojatan prirodni lijek i raste u našem kraju

Prijevara u tijeku

Hrvatska pošta ima važnu obavijest za sve građane!

PROMETNA NESREĆA NA PODRAVSKOJ MAGISTRALI

FOTO Vozačica (67) oduzela prednost motociklistu, oboje završili u bolnici


Search

Upišite pojam koji želite pretraživati