Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani se guše u prašini: “Godinama inspektoratu ukazujemo na problem!”

Mještani Frankopanske ulice javili su nam se s problemom koji imaju zbog sve učestalijeg prometa kamiona s kukuruzom i ostalim poljoprivrednim proizvodima, što podiže prašinu koja je vidljiva i na ulici, a ulazi im i u domove, u dvorišta i unutra kroz prozore, doduše onima koji žive u neposrednoj blizini. Radi se, konkretno, o kamionima koji prevoze sirovinu u Cibo centar tvrtke Fanon koja posluje u navedenoj ulici. Neki su se stanovnici požalili kako im utječe i na zdravlje, budući da navedenu prašinu udišu, te im evidentno smanjuje i kvalitetu života u navedenom dijelu grada.

Kako su nam rekli neki od mještana, obavijestili su i službu komunalnog redara Grada Ludbrega te ga upoznali s njihovim problemom, no nisu dobili konkretan odgovor, odnosno, kako su im rekli, rješavanje navedenog problema nije u njihovoj ingerenciji. Poslali smo upit i službi komunalnog redara Grada Ludbrega, ali i samom Cibo centru. Dok iz Fanona do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor, od službe komunalnog redara jesmo. Odgovor prenosimo u nastavku:

– Grad Ludbreg preko komunalnog redarstva prijavio je spomenuti problem Državnom inspektoratu, Služba zaštite okoliša, Ured u Varaždinu dana 19. listopada. Do današnjeg dana nismo dobili odgovor, je li bio proveden inspekcijski nadzor i nalaz inspekcije – rekli su iz ureda komunalnog redara, napomenuvši kako se radi o problemu koji traje već nekoliko godina.

– Unazad nekoliko godina prijavljujemo navedeni problem Državnom inspektoratu i oni svake godine izađu na očevid te propišu određene mjere, ali situacija se ne popravlja – ističu iz službe.

– Žao nam je što građani trpe neugodnosti, ali navedeni problem nije u djelokrugu komunalnog redarstva. Jedino što možemo je prijaviti nadležnim službama, što je i učinjeno kao i prijašnjih godina – zaključuju u odgovoru iz nadležne službe.

FOTO Dražen Vađunec

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI