Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani traže asfalt: Još ima kuća do čijih prilaza nije stigao asfalt!

U prigradskom naselju Severovci i dalje je prioritet asfaltiranje šljunčanih cesta koje vode do naseljenih kuća. Mještanima koji žive na tim područjima u suhim razdobljima u kuće prodire prašina, a nakon kiša cesta je puna lokvi zbog kojih nerijetko kišnica i blato završavaju na pročeljima njihovih kuća.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Prema obećanjima gradonačelnika Hrvoja Jančija, lani su asfalt dobila tri najprometnija puta. Asfaltiran je dio ceste koja vodi prema Grkinama, dionice u predjelu Širine te odvojak u kojem su tri naseljene kuće – kaže Vlado Jakupčić, predsjednik Mjesnog odbora Severovci.

Želja je Mjesnog odbora da se asfaltira kompletna dionica ceste do Grkina koju koriste brojni mještani, a koja bi ujedno skratila i put autobusu koji prevozi školarce. Kako kompletna dionica nije asfaltirana, autobus ne vozi najkraćom mogućom rutom.

– Još ima kuća do čijih prilaza nije stigao asfalt. Svjesni smo da zbog energetske krize postoje neki drugi prioriteti, no nadamo se da će Grad pronaći način da se naše naselje spoji asfaltom s Grkinama. Potrebno je urediti bankine i uputili smo molbu gradskoj upravi da se i taj problem riješi – kaže Vlado Jakupčić.

Severovčani se nadaju, dodaje Jakupčić, da će asfaltiranje cesta privući i mlade obitelji da počnu kupovati prazne kuće u njihovu naselju. I u Severovcima je, kao i u svim manjim naseljima, sve više praznih kuća jer je stanovništvo pretežno staračko.

– Zbog toga su nužna ulaganja u infrastrukturu kako bi se privuklo mlade da se skrase tu kod nas u Severovcima. Do Đurđevca je samo pet kilometara, a prednost je i to što naše naselje nudi miran život i cijene kuća znatno su niže u odnosu na grad – ističe Vlado Jakupčić.

Prioritet za mjesni odbor je i uređenje malih kanalnih mostova koje koriste poljoprivrednici za prilaz svojim zemljištima. Mostovi na prijelazu s glavne ceste na poljske putove na dvije su lokacije u lošem stanju i prijeti opasnost urušavanja pod teretom moderne poljoprivredne mehanizacije.

-Obavijestili smo gradsku upravu da su mostovi oštećeni i krenulo je čišćenje kanala nakon čega se nadamo da će se na red doći i uređenje mostova. Sad je krenula udarna sezona berbe kukuruza pa se nadamo da će se ti mostovi urediti kako bi se izbjegle neželjene posljedice – kaže Vlado Jakupčić.  

U planu je Mjesnog odbora i redovito održavanje dječjeg igrališta i javnih površina za koje su zadužene Komunalne usluge Đurđevac.

– Imamo dobru suradnju s gradskom upravom pa nemamo nikakvih problema s održavanjem javnih površina i dječjeg igrališta – zaključio je Vlado Jakupčić.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI