Mještani ulice u Svetom Đurđu zabrinuti zbog sigurnosti u prometu

Stanovnici Cvjetne ulice u Svetom Đurđu zabrinuti su zbog sve većeg problema s prometom u mjestu. Iako je nogostup izgrađen gotovo nedavno, a sama cesta je renovirana prije desetak godina, promet je tamo sve frekventniji, a pojedini vozači doslovno jure. Posebno uznemiruje i prolazak vozila s teretnim priključkom, bilo traktora ili kamiona. Za Podravski o tom je problemu više rekao Đuro Novačić koji tamo živi:

– Kad ovude prolaza kamioni i traktori, tu gdje su šahtovi jako treska. Mnogi od njih već imaju vidljiva oštećenja, dok su i samu cestu na nekoliko mjesta zakrpali – priča nam Đuro, pokazavši nam sporne šahtove, koji se nalaze uz sam nogostup.

– Možda je stvar u prometu koji se toliko pojačao da ga nitko nije mogao predvidjeti, no ovako samo možemo pretpostavljati kako posao nije odrađen kako treba – nastavlja Đuro, napomenuvši kako su svi problemi krenuli baš otkako je nogostup izgrađen.

– Najgore je dok idu dva kamiona jedan drugom ususret. Cijela ulica tada osjeti kako se po šahtovima udara – priča nam Novačić.

Najveći je problem ipak u brzini kojom auti prolaze kroz mjesto, zbog čega se mještani boje da ne dođe do nesreće ili, u najgorem slučaju, da netko ne nastrada.

– Mi smo kao mještani predložili da se tu postave ležeći policajci, na što su nam rekli kako ih ne mogu postaviti budući da se radi o glavnoj cesti. No svakako bi se na neki drugi način moralo upozoriti vozače da uspore. Posebno je opasno navečer kada nema nikoga – zaključuje Đuro.

Kontaktirali smo načelnika Općine Sveti Đurđ Josipa Janyja koji nam je rekao kako navedena prometnica nije pod ingerencijom same općine, već Županijske uprave za ceste. Da je Općina na neki način mogla reagirati, već bi se nešto napravilo po tom pitanju, potvrdio nam je Jany, nadodavši kako je s navedenim problemom upoznat još otprije. Poslali smo upit Županijskoj upravi za ceste, iz kojeg su nam odgovorili: – U suradnji s Policijskom upravom Varaždinskom razmotrit ćemo problematiku na predmetnoj dionici županijske ceste, te eventualno postaviti dodatnu signalizaciju ili izvesti dodatne zahvate na cesti – odgovorili su iz ŽUC-a.

Facebook
Twitter
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI