Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani: Žalosno je da u 21. stoljeću u selu nemamo pitku vodu!

Mještanima Glogovca, naselja na području općine Koprivnički Bregi, već pet mjeseci probleme stvara vodoopskrba. Zbog suše u većem dijelu naselja presušili su bunari, a kako je mali broj kućanstava priključen na vodovodnu mrežu, moraju se na razne načine snalaziti za pitku vodu, kao i za pranje rublja. U pojedinim dijelovima naselja mreža nije izgrađena pa su ti Glogovčani posebno ogorčeni jer nemaju mogućnost priključka na javni vodovod.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ako se želimo normalno otuširati ili okupati, moramo odlaziti kod rodbine u susjedna naselja. Kod njih moramo i prati rublje te uzimati vodu za piće. Ponekad po vodu za piće idemo na naš izvor kod nekadašnjih rudnika – pričaju nam Glogovčani.

Općina je, dodaju oni, dobro upoznata s njihovim problemima vezanim uz vodoopskrbu pa očekuju da im se omogući priključak na mrežu.

– Žalosno je da u 21. stoljeću nemamo pitku vodu u svojim domovima, iako su u blizini bogata izvorišta. Sad se posvuda grade vodovodne mreže u sklopu projekta aglomeracije pa nam nije jasno zašto Glogovac nije među prioritetima, pogotovo zbog činjenice da su presušili bunari – kažu Glogovčani.

Mato Kuzminski, načelnik Općine, ističe kako su radovi u sklopu projekta aglomeracije u Glogovcu predviđeni u idućoj godini. Općina je, naglašava on, osigurala 1,1 milijun kuna za izgradnju vodovodne mreže u dijelovima u kojima dosad nije izgrađena i radovi su nedavno počeli.

– Nažalost, u dijelovima Glogovca gdje je vodovodna mreža izgrađena kućanstva se nisu priključila jer nisu htjeli platiti priključak, a tad su imali vodu u bunarima. Aglomeracijom će dobiti priključke, ali naše područje predviđeno je u idućoj godini. Tamo gdje mreža nije izgrađena počeli su radovi i Općina je osigurala potrebna sredstva. Uz to, u Glogovcu smo obnovili dječje igralište i postavili i nova igrala, a prošlog tjedna počeli su radovi asfaltiranja cesta u Rudarskom naselju i Voćarskom putu. Općina čini sve u svojoj moći da se u Glogovcu poboljša kvaliteta života pa tako i riješi problem vezanu uz vodoopskrbu – zaključio je Mato Kuzminski.

FOTO Nikola Wolf

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI