Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Mještani: Žalosno je da u 21. stoljeću u selu nemamo pitku vodu!

Mještanima Glogovca, naselja na području općine Koprivnički Bregi, već pet mjeseci probleme stvara vodoopskrba. Zbog suše u većem dijelu naselja presušili su bunari, a kako je mali broj kućanstava priključen na vodovodnu mrežu, moraju se na razne načine snalaziti za pitku vodu, kao i za pranje rublja. U pojedinim dijelovima naselja mreža nije izgrađena pa su ti Glogovčani posebno ogorčeni jer nemaju mogućnost priključka na javni vodovod.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Ako se želimo normalno otuširati ili okupati, moramo odlaziti kod rodbine u susjedna naselja. Kod njih moramo i prati rublje te uzimati vodu za piće. Ponekad po vodu za piće idemo na naš izvor kod nekadašnjih rudnika – pričaju nam Glogovčani.

Općina je, dodaju oni, dobro upoznata s njihovim problemima vezanim uz vodoopskrbu pa očekuju da im se omogući priključak na mrežu.

– Žalosno je da u 21. stoljeću nemamo pitku vodu u svojim domovima, iako su u blizini bogata izvorišta. Sad se posvuda grade vodovodne mreže u sklopu projekta aglomeracije pa nam nije jasno zašto Glogovac nije među prioritetima, pogotovo zbog činjenice da su presušili bunari – kažu Glogovčani.

Mato Kuzminski, načelnik Općine, ističe kako su radovi u sklopu projekta aglomeracije u Glogovcu predviđeni u idućoj godini. Općina je, naglašava on, osigurala 1,1 milijun kuna za izgradnju vodovodne mreže u dijelovima u kojima dosad nije izgrađena i radovi su nedavno počeli.

– Nažalost, u dijelovima Glogovca gdje je vodovodna mreža izgrađena kućanstva se nisu priključila jer nisu htjeli platiti priključak, a tad su imali vodu u bunarima. Aglomeracijom će dobiti priključke, ali naše područje predviđeno je u idućoj godini. Tamo gdje mreža nije izgrađena počeli su radovi i Općina je osigurala potrebna sredstva. Uz to, u Glogovcu smo obnovili dječje igralište i postavili i nova igrala, a prošlog tjedna počeli su radovi asfaltiranja cesta u Rudarskom naselju i Voćarskom putu. Općina čini sve u svojoj moći da se u Glogovcu poboljša kvaliteta života pa tako i riješi problem vezanu uz vodoopskrbu – zaključio je Mato Kuzminski.

FOTO Nikola Wolf

Halo, Podravski!

Imate priču, vijest, fotku ili video?
Nešto vas muči ili želite nešto/nekoga pohvaliti?
Javite nam se!

INTRIGANTNA PRIČA

Krađa novca i dokumenata iz nogometnog kluba je čista slučajnost ili pak pomno planirana pljačka

Obavijest za potrošače

U hrvatskom začinu otkriveni komadići plastike. Povlači se s tržišta

ĐURĐEVAČKI LIMITATOR

Kaj bi se čovek dal da se v tem Šemovcu bar jemput potrefi zeleno

Pred više od tisuću članova i simpatizera obilježena 34. obljetnica osnutka HDZ-a u Varaždinskoj županiji

Plenković: Franjo Tuđman stvorio je najvažniju, najveću, najutjecajniju i najodgovorniju političku stranku u političkoj povijesti Hrvatske

VELIKA PROMJENA ZA MNOGE

HZMO ima važnu obavijest za brojne građane

SVI ĆE DOBITI POVRAT NOVCA

Plodine mole sve kupce ovog prehrambenog proizvoda da ga prestanu konzumirati: “Vratite ga u najbliži prodajni centar”

Search

Upišite pojam koji želite pretraživati